Uitzending
Pauw & Witteman - 20-3-2009

20-3-2009

Pauw & Witteman

1826 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders, zangeres Hind, ex-Tbs'er Bensaïd Nackach en zijn advocaat Joe de Goeij.

Bert Koenders
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders over zijn kritiek op uitspraken van de paus rond condoomgebruik. Ook gaat de minister in op de bezuinigingen op zijn portefeuille. Tijdens zijn bezoek aan Kameroen zei paus Benedictus XVI dat het gebruik van condooms niet helpt tegen aids. Seksuele onthouding zou de enige manier zijn om aids te voorkomen. Koenders vindt de uitspraken niet van deze tijd en zelfs schadelijk. Op deze manier werkt de paus discriminatie van mensen met hiv in de hand.

Hind
Zangeres Hind zingt een aria uit de Mattheus Passion voor Masterclass Mattheus. In dit nieuwe programma van de EO wagen nog vier andere Nederlandse sterren zich aan een aria uit dit stuk: Jim Bakkum, Peter Lusse, Rob de Nijs en Carola Smit. Hind - bekend geworden door haar deelname aan Idols - zingt meestal pop, jazz of Fado. Dit is dit de eerste keer dat ze zich aan het klassieke muziekgenre waagt. De Mattheus Passion is één van de bekendste composities van Johann Sebastian Bach.

Bensaïd Nackach en Joe de Goeij
Bensaïd Nackach zat bijna 15 jaar in een tbs-kliniek door een foute diagnose. Zijn advocaat Joe de Goeij kreeg hem vandaag vrij. In 1994 werd Bensaïd veroordeeld tot een jaar celstraf en tbs omdat hij zijn vrouw met een bijl op het hoofd had geslagen. Zij raakte gewond, maar liep geen blijvende schade op. Volgens een rapport van het Pieter Baan Centrum zou hij verminderd toerekeningsvatbaar zijn en lijden aan persoonlijkheidsstoornis. Uit recent onderzoek komt een andere diagnose: Bensaïd heeft geen persoonlijkheidsstoornis. Bensaïd Nackach zegt door de jaren in tbs alles te zijn kwijt geraakt. Voor wat hij zijn vrouw heeft aangedaan, is hij gestraft. "Maar ik ben niet gek," zo zegt hij.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 20 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Bert Koenders, Hind Laroussi, Bensaïd Nackach en Joe de Goeij. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie