Uitzending
Pauw & Witteman - 19-3-2009

19-3-2009

Pauw & Witteman

1688 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: ING-commissaris Lodewijk de Waal over bonussen in het bankwezen, VVD-coryfee Hans Wiegel gaat in op het crisisberaad, Michael de Werd was aanwezig bij het proces van Josef Fritzl, Peter van Straaten maakte tekeningen geïnspireerd door uitzendingen van Pauw & Witteman.

Lodewijk de Waal
In oktober vorig jaar werd oud-vakbondsman Lodewijk de Waal door Wouter Bos voorgedragen als één van de nieuwe commissarissen bij de ING. Begin deze maand bleek dat de ING van plan was om ruim 300 miljoen euro aan bonussen te verdelen onder zijn werknemers. De Tweede Kamer vindt dit onacceptabel gezien de 40 miljard euro overheidssteun aan de bank. In de Volkskrant zei de Waal dat het niet uitkeren van de bonussen 'geen begaanbare weg' was, gezien de gemaakte afspraken. In diezelfde krant schreef hoogleraar Europees arbeidsrecht Ferdinand Grapperhaus echter dat de ING wel degelijk mogelijkheden heeft om af te zien van de bonussen. Hoe kijkt de Waal hier tegen aan? En was het vandaag aangekondige aftreden van Wim Kok als ING-commissaris louter toeval?

Hans Wiegel
VVD-coryfee Hans Wiegel staat bekend als een man die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Hoe kijkt hij aan tegen de vertraging van het crisisoverleg van het kabinet? Is het crisisplan van de VVD een goed alternatief? En hoe ervaart Wiegel de groeiende populariteit van Geert Wilders?

Michael de Werd
De rechtbank in Sankt Pölten heeft Oostenrijker Josef Fritzl vandaag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en tbs. Hij werd schuldig bevonden aan alle onderdelen van de aanklacht, waaronder moord, verkrachting en slavernij. Fritzl hield zijn dochter 24 jaar lang opgesloten in zijn kelder en verwekte in die periode zeven kinderen bij haar. Oostenrijk-correspondent Michael de Werd volgde de ontwikkelingen rond de zaak op de voet en was afgelopen week aanwezig in de rechtszaal tijdens het proces tegen Fritzl. Al eerder was hij te gast in Pauw & Witteman.

Peter van Straaten
Afgelopen maand verscheen van tekenaar Peter van Straaten Het is niet anders in duizend-en-een tekeningen, een overzicht van de beste tekeningen die hij de afgelopen jaren maakt. Wat inspireert hem tot het maken van tekeningen? En hoe gaat hij dagelijks te werk? Speciaal voor Pauw & Witteman maakte van Straaten afgelopen week een aantal tekeningen waarvoor hij zich liet inspireren door de uitzendingen. Klik hier om de tekeningen alvast te bekijken. Van Straaten is al vele jaren actief als cartoonist en begon zijn carrière in 1958 als reportagetekenaar bij Het parool.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 19 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans Wiegel, Peter van Straaten en Lodewijk de Waal. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie