Uitzending
Pauw & Witteman - 17-3-2009

17-3-2009

Pauw & Witteman

2160 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Coen Teulings, Egbert Jan Weeber, Kris Daels en Anne-Marie Rakhorst.

Coen Teulings
CPB-directeur Coen Teulings zal ingaan op het vanochtend gepresenteerde Centraal Economisch Plan van het Centraal Planbureau. De belangrijkste cijfers wijken niet af van de vooruitzichten die het CPB vorige maand al bekend maakte. Het begrotingstekort zal dit jaar oplopen tot 5,6 procent, terwijl de economische krimp 3,5 procent zal bedragen. Volgens de onderzoekers kan de huidige crisis niet vergeleken worden met de recessie van begin jaren tachtig, toen de overheid haar financiën niet op orde had en de inflatie niet kon beheersen. Dat is nu niet het geval en dus vraagt de huidige crisis ook om andere maatregelen. Teulings waarschuwt dat protectionisme een grote negatieve invloed kan hebben op de lengte en diepte van de crisis en pleit daarom voor "agressief belief" tegen protectionisme, desnoods door middel van sancties. Verder wordt in de prognose niet uitgesloten dat de productie in Nederland "blijvend op een lager pad komt te liggen", wat uiteindelijk een substantieel effect kan hebben op het welvaartsniveau, aldus Teulings.

Egbert-Jan Weeber
Donderdag 19 maart gaat de film Bollywood Hero in premičre in de Nederlandse bioscopen. Egbert-Jan Weeber neemt de hoofdrol voor zijn rekening en speelt een jonge Nederlandse acteur - Eggie - die voor een kleine rol in een Bollywood film in Mumbai verblijft. Met de 8-mm camera van zijn vader legt hij zijn verblijf in de stad vast. Tijdens het draaien van de film onstaat een hechte vriendschap met Bollywood-ster Sita Singh, die aan een rijke producerszoon is uitgehuwelijkt. Nadat hij getuige is van een fataal verkeersongeluk besluit Eggie niet langer passief te zijn van de ellende om zich heen. De film is onder meer geďnspireerd op Weeber's reizen door India. Egbert-Jan Weeber (1981) debuteerde in de BNN-serie Finals in 2000 en studeerde aan de Theaterschool in Groningen. Inmiddels speelde Weeber rollen in films zoals Oesters van Nam Kee, Van God los en Alibi. Momenteel is hij te zien in de dramaserie Verborgen gebreken, over het leven van vijf jonge makelaars.

Kris Daels
Kris Daels is een voormalig agent van de Belgische federale politie. Onlangs verscheen van zijn hand het boek Alpha 20 waarin hij vertelt over zijn undercoverwerk. Daels werd onder andere ingezet door de Nederlandse justitie om te achterhalen wie de bedreiger was van Koos Plooy. Deze openbaar aanklager, een bekende crimefighter, werd enkele jaren geleden met de dood bedreigd en stopte met zijn werk. Daels ging undercover in de Bijlmerbajes om de bedreiger te ontmaskeren. Hij schrijft in Alpha 20 over verschillende blunders van justitie en politie waardoor hij zelf in gevaar kwam.

Anne-Marie Rakhorst
Anne-Marie Rakhorst is genomineerd voor de Vastgoedmarkt Award met haar adviesbureau voor duurzaam bouwen. In 2000 werd Rakhorst Zakenvrouw van het Jaar. Nu maakt ze met vijf andere kandidaten kans om Vastgoedvrouw van het jaar 2008-2009 te worden. Annemarie Rakhorst zet zich al jaren in op het gebied van milieu, veiligheid en duurzaamheid.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 17 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Anne-Marie Rakhorst, Coen Teulings en Egbert-Jan Weeber. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie