Uitzending
Pauw & Witteman - 17-4-2013

17-4-2013

Pauw & Witteman

1843 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: MariŽlle Tweebeeke, Rick Nieman, Rick van der Ploeg, Eelco Bosch van Rosenthal, Martijn Katan en Hessel de Jong.

MariŽlle Tweebeeke en Rick Nieman
MariŽlle Tweebeeke (NOS/Nieuwsuur) en Rick Nieman (RTL Nieuws) praten met het aanstaande koningspaar over ondere andere modern koningschap en het leven na 30 april. Koningin Beatrix doet op 30 april formeel afstand van de troon. In het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam tekent zij de officiŽle Akte van Abdicatie, daarna is Beatrix prinses der Nederlanden en is Willem-Alexander koning. Rick Nieman en MariŽlle Tweebeeke zijn vanavond te gast bij Pauw & Witteman om hun interview met het koningspaar te bespreken.

Eelco Bosch van Rosenthal
In het centrum van Boston is het federale gerechtsgebouw ontruimd. Politie en beveiligers stuurden medewerkers, advocaten en journalisten het gebouw uit. Omstanders worden op afstand gehouden, melden Amerikaanse media. Een reden voor de evacuatie is nog niet gegeven.Eerder vanavond meldden Amerikaanse media dat er een verdachte was gearresteerd voor de aanslagen in de stad. Maar dat bericht werd kort daarna de autoriteiten tegengesproken. De FBI is bezig met een grootschalig onderzoek naar de dubbele bomaanslag bij de marathon van Boston, waarbij maandag drie doden vielen en zeker honderdveertig mensen gewond raakten. Hiervan zijn zeventien mensen zwaar gewond geraakt, bij sommige gewonden zijn ledematen geamputeerd. Eelco Bosch van Rosenthal was jarenlang NOS-correspondent in de Verenigde Staten waar hij onder andere meerdere verkiezingen versloeg. Vanavond is hij te gast bij Pauw & Witteman om de nieuwste ontwikkelingen rondom de aanslagen in Boston te bespreken.

Rick van der Ploeg
In St. Paul's Cathedral in Londen is vandaag de uitvaartplechtigheid van de Britse voormalige premier Margaret Thatcher gehouden. Onder de 2300 aanwezigen die afscheid kwamen nemen, waren veel hoogwaardigheidsbekleders zoals koningin Elizabeth en de Britse premier Cameron. Ook oud-premier Ruud Lubbers woonde de dienst bij, hij was premier in dezelfde tijd als Thatcher. De Iron Lady had jaren voor haar dood al aangegeven hoe de dienst eruit moest zien. Econoom Rick van der Ploeg studeerde in Engeland tijdens de regeringsperiode van Margaret Thatcher. Vanavond is hij te gast bij Pauw & Witteman om de uitvaart van de premier te bespreken.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren MariŽlle Tweebeeke, Rick Nieman, Martijn Katan en Rick van der Ploeg te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 17 april door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie