Uitzending
Pauw & Witteman - 18-4-2013

18-4-2013

Pauw & Witteman

1423 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Monique Samuel, Martin Visser, Jos Heymans, Sander Duivestein, Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal.

Martin Visser
Niet eerder was het aantal werklozen in Nederland zo hoog sinds het CBS in de jaren '80 begon met deze metingen. De afgelopen maanden liep de werkloosheid flink op, naar 643.000, meer dan 8 procent van de beroepsbevolking. Dat was vorige maand nog 7,7 procent. Vooral de werknemers tussen de 25 en 45 jaar raken massaal hun baan kwijt, ongeveer 11.000 nieuwe werklozen per maand. Martin Visser is redacteur economie en politiek voor het Financieel Dagblad en is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om het record werklozen te bespreken.

Monique Samuel
Journalist Esmeralda van Boon en schrijfster Monique Samuel onderzoeken in het Egypte van ná de Islamitische revolutie hoe de vrijheid, waarvoor op leven en dood is gevochten, er nu uitziet. Is het leven van de Egyptenaren verbeterd? Ze peilen de stemming in de driedelige VPRO-reeks De vrijheid van Tahrir. Monique Samuel zocht naar het antwoord op deze vragen. Vanavond is ze te gast bij Pauw & Witteman om haar bezoek aan Egypte en de huidige situatie van het land te bespreken.

Sander Duivestein
De FBI in Boston roept de inwoners op om al hun foto- en videomateriaal op te sturen. Hiermee hopen ze de dader op te kunnen sporen die de dubbele bomaanslag bij de marathon van Boston van afgelopen maandag op zijn geweten heeft. Volgens de Amerikaanse nieuwsorganisatie CNN heeft de politie twee verdachten uit de foto's weten te filteren. Ook was gisteren even sprake dat iemand gearresteerd zou zijn, maar dit werd later weer door de FBI tegengesproken. Hoe kun je foto's gebruiken als bewijsmateriaal? Hoe nauwkeurig kun je mensen opsporen door middel van foto's? En hoe tijdrovend is dit werk? Sander Duivestein is trendwatcher en analyseert ontwikkelingen op het internet. Vanavond in Pauw & Witteman laat hij zien hoe je met behulp van beeldmateriaal een zoektocht kunt starten naar de dader(s) van de Boston-aanslagen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 18 april door de VARA en NTR. Te gast waren Eric Vloeimans, Jos Heymans en Monique Samuel. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!