Uitzending
Pauw & Witteman - 11-11-2013

11-11-2013

Pauw & Witteman

1545 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Frits Bolkestein, Isa Hoes, Jerry van Eyck en Frido Herinckx

Jerry van Eyck
The Strip in Las Vegas wordt voor 500 miljoen dollar verbouwd. De Nederlandse landschapsarchitect en stedenbouwkundige Jerry van Eyck is hard aan de slag met zijn nieuwste ontwerp. Hij geeft dit wereldberoemde uitgaansgebied in de Amerikaanse gokstad een make over. Jaarlijks bezoeken zo’n 40 miljoen bezoekers The Strip. Van Eyck verlegt de focus van auto’s naar voetgangers. Er komt minder asfalt en meer voetgangersgebied met Hollandse keitjes en klinkers.

Frits Bolkestein
Oud-VVD-leider en oud-eurocommissaris Frits Bolkestein is het met VVD Tweede-Kamerlid Mark Verheijen eens dat ‘eurofielen’ een groter gevaar zijn voor het draagvlak van de EU dan de opmars van extreemrechtse populisten.

Verheijen heeft zijn uitspraak inmiddels genuanceerd maar Bolkestein vindt het nog steeds. Is dat niet vreemd? De VVD zit immers in de Europese fractie van Liberalen en Democraten met eurofielen als D66 en fractieleider Guy Verhofstadt. De JOVD distantieerde zich van de uitspraak. VVD-prominent Frans Weisglas vindt dat Verhofstadt na de verkiezingen niet terug mag keren als fractieleider. Bolkestein reageert in Pauw & Witteman en praat ook over de samenwerking van Wilders met radicaal rechts.

Isa Hoes
Isa Hoes heeft een boek geschreven over haar leven met Antonie Kamerling. Kamerling maakte in 2010 een einde aan zijn leven. In dit boek, dat de titel ‘Toen ik je zag’ draagt, vertelt Isa openhartig over hun gezamenlijke leven. Ze beschrijft hoe ze omging met de sombere periodes van haar man. En ook hoe ze met haar kinderen de draad weer oppakte na het verlies van haar grote liefde.

Frido Herinckx
Frido Herinckx is noodhulpcoördinator van Het Rode Kruis Nederland. Hij komt praten over de nasleep van de orkaan die afgelopen weekend huishield op de Filipijnen. Dorpen en steden zijn volledig weggevaagd. Er is dringend hulp nodig maar hulptroepen kunnen het getroffen gebied nauwelijks bereiken. Hoe het Rode Kruis met deze situatie omgaat vertelt hij vanavond bij Jeroen en Paul aan tafel.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Frits Bolkestein en Isa Hoes te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 11 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!