Uitzending
Pauw & Witteman - 14-11-2013

14-11-2013

Pauw & Witteman

1176 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Marike Stellinga, Henk Nijboer, Auke Kok, Pepijn Lanen, Olivier Locadia, Freddy Tratlehner en Bas Bron

Marike Stellinga
Nederland is uit de recessie, dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek in haar vandaag verschenen rapport. Daarin is te lezen dat de economie het afgelopen jaar met 0,1% is gegroeid. Ondanks de groei neemt het aantal banen af, ten op zichtte van vorig kwartaal met 46.000. Vanavond bespreken we de cijfers met econoom Marike Stellinga en Henk Nijboer, financieel specialist van de PvdA. Is het einde van de crisis in zicht of is dit slechte een kortstondige opleving?

Auke Kok
Journalist en sportschrijver Auke Kok volgde een jaar lang Ajax en schreef daarover het boek 'Tussen Godenzonen’. Tijdens het seizoen 2012/2013 bezocht hij alle wedstrijden, uit en thuis, van Amsterdam tot in Rio. Binnen de traditie van sportseizoenboeken sprak hij met spelers, trainers, medici en materiaalmannen. Hij komt vertellen over het boek, over de spelers en over hun relaties met pers, publiek, sponsoren en familie.

Olivier Locadia, Pepijn Lanen, Freddy Tratlehner en Bas Bron
Een jaar lang volgde de VPRO De Jeugd van Tegenwoordig in aanloop naar hun vierde album. In de documentaire is te zien hoe de populaire band te werk gaat in de studio en op de verschillende podia door het hele land. Artiesten Olivier Locadia, Pepijn Lanen, Freddy Tratlehner en Bas Bron komen vanavond vertellen over de documentaire, die de titel De Formule draagt. Ook vertelt Lanen over zijn boek Sjeumig, dat vandaag gepresenteerd wordt; een boek vol absurdistische verhalen, met spitsvondige taalvondsten.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Pepijn Lanen, Bas Bron, Auke Kok en Marike Stellinga te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 14 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie