Uitzending
Pauw & Witteman - 4-11-2013

4-11-2013

Pauw & Witteman

1651 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Sharon Dijksma, Mano Bouzamour, Asha ten Broeke, Marlies Dekkers, Ellen Laan & Albert Jan van Santbrink

Albert-Jaap van Santbrink
Terre des Hommes heeft ruim 1000 kindermisbruikers op het internet getraceerd. Daarvoor is een virtueel meisje ontwikkeld, waarmee de misbruikers dachten te chatten. Onder de misbruikers zijn ongeveer 20 Nederlanders. De gegevens en daden van deze misbruikplegers, uit meer dan 65 landen, zijn maandag overgedragen aan Interpol. Directeur Albert-Jaap van Santbrink vertelt vanavond hoe zijn organisatie te werk ging en waarom zij dit werk wilden doen.

Sharon Dijksma
Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft dit weekend met Bill Clinton een contract getekend waarin staat dat Nederland gaat bijdragen aan duurzame landbouwprojecten in Afrika. Vanavond komt ze vertellen wat er met het Nederlandse geld gedaan gaat worden. Eerder werkten Dijksma en Clintons foundation al samen om landbouwprojecten voor zoín 20.000 boeren te starten in Tanzania en Malawi. Tijdens haar reis hoorde Dijksma ook dat Nederland na 16 jaar weer kalfsvlees mag exporteren naar Amerika.

Mano Bouzamour
Vandaag debuteert Mano Bouzamour met zijn eerste roman, dat de titel 'De belofte van Pisa' draagt. Het boek gaat over Samir, die opgroeit in een traditioneel Marokkaans gezin in de Amsterdamse Diamantbuurt. Zijn broer zit in de criminaliteit, z'n zussen achter de kassa van de buurtsuper. Als enige in het gezin krijgt hij de kans om zich te bewijzen op het VWO. In het boek worden de problemen uiteen gezet waar een jonge Marokkaan tegenaan loopt: moskeeŽn en jetsetfeestjes laten elkaar namelijk niet makkelijk combineren.

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Sharon Dijksma te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op maandag 4 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie