Uitzending
Pauw & Witteman - 8-11-2013

8-11-2013

Pauw & Witteman

1421 x bekeken | 0 reacties
7
Volgens minister Ivo Opstelten gebeurt het opslaan van reisgegevens - zoals het kabinet wil - al in een 'hele hoop landen'. Dit zegt de minister in een toelichting op zijn plannen om boekingsgegevens van reizigers te bewaren in de strijd tegen het terrorisme. Opstelten verwacht dat gegevens maar 'heel kort' worden opgeslagen. Advocaat Gerard Spong en CDA Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg bespreken de plannen van de minister.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen vandaag af naar Moskou, waar ze vanavond een ontmoeting hebben met de Russische president Poetin. Het bezoek is omstreden door de recente diplomatieke incidenten tussen Nederland en Rusland. Zo werd er onder andere een Russische diplomaat gearresteerd in Nederland en worden Nederlandse Greenpeace activisten vastgehouden in Rusland. Peter d'Hamecourt woont in Rusland en bespreekt het bezoek van het koninklijke paar.

Kunstenaar Floris Kaayk werd in een klap wereldberoemd. Hij maakte een filmpje, waarin hij leek te laten zien dat het mogelijk was voor een mens om te vliegen. Over dit project en zijn andere werk schuift hij vanavond aan.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Gerard Spong, Ivo Opstelten, Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Madeleine van Toorenburg en Peter d'Hamecourt te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 8 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie