Uitzending
Pauw & Witteman - 13-11-2013

13-11-2013

Pauw & Witteman

2879 x bekeken | 1 reacties
5
Gasten: Andreas Kinneging, Sophie in 't Veld, Laura van Hout, Nancy Erkamps en Anousha Nzuma

Andreas Kinneging en Sophie in 't Veld
Een historische samenwerking, zo noemen PVV-leider Geert Wilders en Marine Le Pen van het Franse Front National hetgeen zij gaan doen bij de komende Europese verkiezingen. De beide partijleiders willen zich sterk maken in Brussel om de soevereiniteit terug te halen en weer de baas te worden over het eigen geld en de eigen wetgeving van hun land. In Pauw & Witteman beschouwen we vanavond deze samenwerking met EuroparlementariŽr Sophie in 't Veld (D66) en hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging.

Laura van Hout, Nancy Erkamps
Deze week is het 30 jaar geleden dat Freddy Heineken en zín chauffeur Ab Doderer werden ontvoerd door Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Vanavond zijn de zussen van Cor, Laura en Nancy te gast. Zij komen vertellen over de impact die de zaak op de familie heeft gehad. Mede daarover is nu een boek geschreven, dat vanaf deze week in de boekhandel ligt.

Anousha Nzume
Anousha Nzume is woest over uitlatingen van enkele politici eerder deze week in Pownews. Verschillende Tweede Kamerleden kregen in een reportage de vraag wat zij van de rol van Zwarte Piet tijdens het Sinterklaasfeest vinden. Met nog drie nachten slapen tot de intocht van de Sint in Groningen, geeft ze vanavond haar mening over Zwarte Piet en de ontstane situatie. Daarnaast vertelt ze ook waarom Nederland wel iets zou moeten doen met het rapport over racisme, dat de Raad van Europa onlangs presenteerde.

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Anousha Nzume, Andreas Kinneging en Sophie in 't Veld te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 13 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie