Uitzending
Pauw & Witteman - 15-11-2013

15-11-2013

Pauw & Witteman

1344 x bekeken | 0 reacties
6
Volgens staatssecretaris Sander Dekker (VVD) worden getalenteerde leerlingen in het Nederlandse onderwijs verwaarloosd. Scholen denken dat deze leerlingen er op eigen kracht wel komen, maar dit blijkt niet zo te zijn. Daarom moet er volgens Dekker een cultuuromslag plaatsvinden. Hij pleit voor meer aandacht voor slimme leerlingen. Vanavond komt hij uitleggen waarom en hoe hij dit voor elkaar wil krijgen.

Cabaretier en schrijver Ronald Snijders presenteert vandaag duizend nieuwe woorden voor de Nederlandse taal. Ronald bedacht de neologismen de afgelopen vijftien jaar samen met tekstschrijver Fedor van Eldijk. Sinds afgelopen zomer publiceert de Volkskrant de nieuwe woorden. De neologismen komen veelvuldig aan bod in Ronalds nieuwe theaterprogramma One Man Show. En nu verschijnt ‘De Alfabetweter’, het woordenboek met de volledige lijst van nieuwe woorden. In Pauw & Witteman vertelt Ronald Snijders over zijn voorliefde voor absurde humor.

Een omvangrijke zedenzaak, met een verdachte die om pedofilie bekend staat en vrijwel meteen bekent, maar slechts een enkele aangifte en een hecht dorp dat zwijgt. Wat is er aan de hand daar in Westkapelle, achter de dijk? Journalist Michael Schaap maakte een documentaire over het dorp en de manier waarop zij met de zaak omgaan. Is Joost de enige schuldige of is het dorp medeplichtig omdat ze hem zijn gang lieten gaan? Wat is er aan de hand daar achter de dijk?

Vandaag strijden acht landen voor vier WK-tickets, de opvallendste wedstrijd is die tussen Zweden en Portugal. Winst in deze wedstrijd betekent namelijk dat de Portugees Cristiano Ronaldo of de Zweed Zlaten Ibrahimovic af mag reizen naar Brazilië én de ander niet. Te gast zijn vader en dochter Frits en Barbara Barend. Frits is groot fan van Ronaldo, Barbara van Ibrahimovic. Wie is de beste speler?

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Ronald Snijders, Barbara Barend, Cristiano Ronaldo en Sander Dekker te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op vrijdag 15 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie