Uitzending
Pauw & Witteman - 7-11-2013

7-11-2013

Pauw & Witteman

1140 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Roger van Schoote, Martin Koolhoven, Derk Stokmans en Boris Veldhuijzen van Zanten

Roger van Schoote
De politie heeft bij het beŽindigen van de gijzeling in een woning in Reuver de lichamen van een 3-jarig meisje en haar vader, de gijzelnemer, aangetroffen. Een arrestatieteam viel om 14.45 uur de woning binnen, waar de gewapende man zich al de hele dag met zijn dochtertje ophield. De man verwondde eerder op de dag de moeder van het kind. Zij is in het ziekenhuis geopereerd aan schotwonden in haar been. Roger van Schoote was ooggetuige van het drama en hielp de gewonde vrouw, vanavond bespreekt hij het drama en de verloop van de gijzeling bij ons aan tafel.

Derk Stokmans
NRC-Handelsblad redacteur Derk Stokmans schreef het boek Straatcoach en Strateeg, de opkomst van Diederik Samsom. Stokmans had de PvdA'er al in zijn vizier voordat hij een bekend politicus werd. Voor zijn boek volgde hij Samsom bij officiŽle gelegenheden en bij minder officiŽle gebeurtenissen, en was hij aanwezig bij hoogte en dieptepunten. Hij sprak met Samsom persoonlijk en met zijn vertrouwelingen en wist zo een onthullende biografie te schrijven over een prominent politicus.

Boris Veldhuijzen van Zanten
De aandelenkoers van Twitter, dat vanaf vandaag een beursgenoteerd bedrijf is, opende op 45 dollar. Met het openen van de beurs op Wall Street is vandaag de handel in het aandeel begonnen. Vannacht, Nederlandse tijd, werd bekend dat het aandeel bij opening 26 dollar zal kosten, dit bedrag bleek dus uiteindelijk 73 procent hoger te liggen. Het bedrijf is bij het openen van de beurs ongeveer achttien miljard dollar waard. Internetondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten bespreekt de beursgang van het bedrijf, is de hoge aandeelwaarde een bubbel of kan Twitter op een succesvolle koers rekenen?

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Boris Veldhuijzen van Zanten te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op donderdag 7 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie