Uitzending
Pauw & Witteman - 6-11-2013

6-11-2013

Pauw & Witteman

1175 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Heleen Mees, DaniŽl Rozenberg, Bart Remes, Andrť Kuipers, Ralph van Raat & Stan Veuger

Andrť Kuipers
Astronaut Andrť Kuipers en toppianist Ralph van Raat staan volgende week samen in het theater met de voorstelling De harmonie der sferen. Kuipers vertelt daarin over zijn ruimtereizen onder muzikale begeleiding van Van Raat. Het gelegenheidsduo vertelt er over in Pauw & Witteman. Kuipers steekt ook van wal over zijn documentairereeks Andrť op Aarde, die de NTR vanaf aanstaande vrijdag uitzendt. In de serie reist Kuipers naar kwetsbare gebieden op aarde die volgens hem meer bescherming verdienen, zoals tropische hardhoutbossen in BraziliŽ, de smeltende ijskap van Groenland en afvalbergen plastic in IndonesiŽ.

DaniŽl Rozenberg en Bart Remes
Vandaag werd in het Koninklijk Concertgebouw TEDxAmsterdam georganiseerd. Tijdens deze jaarlijkse conferentie mogen sprekers in 18 minuten 'de presentatie van hun leven' geven over hun expertise of een project waaraan ze verbonden zijn. Drie sprekers zijn vanavond bij ons te gast. Heleen Mees zoekt de verklaring van de financiŽle crisis in China. DaniŽl Rozenberg, beter bekend als kunstenaar Dadara, is bevlogen over zín Like 4 Real project ťn Bart Remes houdt een pleidooi voor de drone en hoopt dat die net zo populair wordt als een mobiele telefoon.

Stan Veuger
Vijf jaar is Barack Obama nu president van Amerika. Vanavond bespreken we zijn presidentsschap met Stan Veuger. Hij is als econoom verbonden aan het American Enterprise Institute en treedt als commentator op bij FOX, All Jazeera en de Chinese televisie. Met Veuger bespreken we hoe de Amerikanen tegen Obama aankijken.

In deze uitzending van Pauw & Witteman was Andrť Kuipers te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op woensdag 6 november door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie