Uitzending
Pauw & Witteman - 10-5-2013

10-5-2013

Pauw & Witteman

983 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Willa Stoutenbeek, Sander Terphuis, Peter Römer en Jack de Vries.

Terphuis blikt vooruit op politieke ledenraad PvdA
De PvdA houdt zondag 12 mei in Utrecht een extra politieke ledenraad. De partij worstelt met haar leden over het strafbaar stellen van illegaliteit in Nederland. Toch wil PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom zich aan het regeerakkoord houden met de VVD. Samsom probeert voorafgaand aan de ledenraad steun te winnen bij de PvdA-afdelingen voor zijn opstelling. Hij bezocht de afgelopen drie dagen Eindhoven, Groningen en Den Haag. Tijdens de ledenbijeenkomst in Eindhoven wist Samsom zijn achterban te overtuigen van zijn standpunten. En dat terwijl hij vorige week nog een motie van het partijcongres naast zich neerlegde waardoor hij een storm van kritiek over zich heen kreeg.

Stoutenbeek bespreekt textielproductie
Na zeventien dagen zoeken, hebben hulpverleners in Bangladesh toch nog een vrouw levend uit de puinhopen weten te halen. Ze had al die tijd in de kelder van de ingestorte kledingfabriek in het Rana Plaza gelegen. Het massale ongeluk heeft inmiddels al 1041 doden geëist. De bergingsoperatie in het complex is al 2,5 week bezig. Hoe de vrouw heeft kunnen overleven, is nog onduidelijk. Ze heeft geen verwondingen en heeft inmiddels een bloedtransfusie gekregen in een militair hospitaal.

Römer over voorstelling 'Baantjer'
Na de televisieserie is de beroemde rechercheur De Cock met 'C-o-ck' binnenkort ook te zien in theater. De repetities van de toneelvoorstelling Baantjer zijn vandaag begonnen. Acteur en schrijver Peter Römer speelt hierin de irritante hoofdcommissaris Buitendam. Peter Römer is de zoon van de vorig jaar overleden Piet Römer die jarenlang de rol van detective De Cock speelde in de tv-serie Baantjer. Peter Römer schreef veel van de scripts voor de tv-afleveringen.

De Vries maakt winnaar bekend 'Haags Vuur'
In de serie Haags Vuur hebben verschillende politieke talenten een speech gehouden over hun politieke inspiraties. Wat heeft hen ertoe bewogen om politicus te worden? Wat zijn hun drijfveren? Wie of wat heeft hen hierin gesteund? Voormalig politicus en spindoctor Jack de Vries heeft alle speeches van de afgelopen periode bekeken. Als jurylid roept hij vanavond in Pauw & Witteman de winnaar uit van Haags Vuur.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 10 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Jack de Vries en Peter Römer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie