Uitzending
Pauw & Witteman - 13-5-2013

13-5-2013

Pauw & Witteman

1298 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Mona Keijzer, Rosanne Hertzberger, Erna Smeekens, Ralph Wisbrun, Dimitri Bontinck en Kris Luyckx.

Dimitri Bontinck en Kris Luyckx
Dimitri Bontinck, de vader van de Vlaamse jihadstrijder Jejoen, is vorige week teruggekeerd vanuit SyriŽ naar BelgiŽ. Bontinck en zijn advocaat Kris Luyckx geven vandaag een persconferentie waarbij ze ingaan op de zoekzocht van de vader in SyriŽ. Ook wordt er besproken of Bontinck contact heeft gehad met zijn zoon. Vast staat dat vader Bontinck alleen naar BelgiŽ is teruggekeerd. Hij vertrok begin april naar SyriŽ om Jejoen te gaan zoeken. De 18-jarige jongen uit Antwerpen was enkele weken daarvoor naar SyriŽ vertrokken om tegen het regime van president Bashar al-Assad te vechten. Dimitri Bontinck is vanavond samen met zijn advocaat Kris Luyckx te gast bij Pauw & Witteman om de zoektocht naar zijn zoon in SyriŽ en de persconferentie te bespreken.

Mona Keijzer, Rosanne Hertzberger en Erna Smeekens
De oproep van minister Jet Bussemaker dat vrouwen niet op de zak van hun man moeten teren maar zelf op de arbeidsmarkt moeten participeren, heeft veel los gemaakt. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap deed deze oproep in de krant Trouw, waarbij ze stelt dat vrouwen zichzelf zouden moeten kunnen bedruipen. Zouden meer vrouwen economisch zelfstandig moeten zijn? Waarom kiezen hoogopgeleide vrouwen voor een parttime baan? Hierover en meer gaan CDA-Tweede Kamerlid Mona Keijzer, columniste van NRC Handelsblad Rosanne Hertzberger en oprichter van Stichting Tientjes Erna Smeekens vanavond in Pauw & Witteman met elkaar in discussie.

Ralph Wisbrun
De Stichting Wereldland Nederland komt met een campagne die Nederlanders het vertrouwen moet teruggeven in hun eigen land. Het intiatief is genomen door reclameman Ralph Wisbrun van bureau JWT Amsterdam. De bedrijven hopen met de campagne het consumentenvertrouwen en het optimisme over eigen land te vergroten. Initiatiefnemer Ralph Wisbrun is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om uit te leggen wat hij hoopt te bereiken met de campagne.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 13 mei door de VARA en NTR. Te gast was Mona Keijzer. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie