Uitzending
Pauw & Witteman - 8-5-2013

8-5-2013

Pauw & Witteman

1108 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Hanke Bruins Sloot, Johan Fretz, Lodewijk Asscher, Gebroeders Fretz en Patricia Cronie.

Patricia Cronie
Volgens een politiewoordvoerder in Willenstad worden de twee mannen die gisteren op Curaçao werden opgepakt voor het maken van een dreigvideo, nu ook verdacht van de moord op Curaçaose politiek leider Helmin Wiels. NTR-verslaggever Patricia Cronie is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om de ontwikkelingen rondom de moord op Wiels te bespreken. Welke invloed heeft dit op de rust in Curaçao en hoe dacht men op het eiland over Wiels?

Lodewijk Asscher
Binnen de PvdA heerst onrust en verdeeldheid over het strafbaar stellen van illegaliteit. In het regeerakkoord is afgesproken dat illegaal in Nederland wonen strafbaar moet zijn. Vorige week heeft het PvdA-congres zich daar tegen uitgesproken, maar partijleider Diederik Samsom bleef bij zijn besluit. Samsom sprak hierover bij Pauw & Witteman. Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher gaat vanavond in Pauw & Witteman in op de onrust over deze kwestie binnen de PvdA. Ook bespreekt hij de fraude met zorgtoeslagen door Bulgaren.

Johan Fretz
Van 9 op 10 mei aanstaande lopen honderden deelnemers midden in de nacht 40 kilometer vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam naar het Humanity House in Den Haag. Dit doen zij om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ontmijning van Zuid-Soedan tijdens de vierde Nacht van de Vluchteling. Cabaretier en columnist Johan Fretz loopt mee tijdens de wandeling van Rotterdam naar Den Haag en zingt vanavond met het duo Gebroeders Fretz bij Pauw & Witteman het lied Vreemden in de nacht. Fretz gaat daarnaast in op hedenhaagse manieren van geld inzamelen voor goede doelen. Zijn deze nog wel effectief?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 8 mei door de VARA en NTR. Te gast was Lodewijk Asscher. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie