Uitzending
Pauw & Witteman - 9-5-2013

9-5-2013

Pauw & Witteman

1574 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Axel Arnbak, Carola Schouten, Vincent Bijlo en Wim Wolters.

Wim Wolters
Ariel Castro, de man waarvan maandag bekend werd dat hij zo'n tien jaar drie vrouwen heeft vastgehouden in zijn huis in Cleveland, wordt behalve van ontvoering ook verdacht van verkrachting. Dat heeft de openbaar aanklager in Cleveland vandaag op een persconferentie bekendgemaakt. Castro verscheen vandaag voor het eerst voor de rechter. Die bepaalde dat voor Castro een borgsom geldt van 8 miljoen dollar. Ontvoeringszaken zoals deze in Cleveland komen vaker voor, zo werd de Oostenrijkse Natascha Kampusch op tienjarige leeftijd ontvoerd en acht jaar lang vast gehouden totdat zij kans zag te ontsnappen. Wim Wolters is klinisch psycholoog en is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om de gevolgen van een ontvoering als deze te bespreken.

Axel Arnbak
De Nederlandse banken zijn de afgelopen periode vaak geteisterd door cyberaanvallen op onder andere het online bankieren. Dit zorgde er in een aantal gevallen voor dat particulieren geen gebruik konden maken van hun internetbankieren. Axel Arnbak is promovendus aan het Instituut voor Informatierecht, waar hij onderzoek doet naar de regulering van cybersecurity. Vanavond is hij te gast bij Pauw & Witteman om te beschouwen hoe veilig onze toegang tot het internet is en hoe we cyberaanvallen moeten bestrijden.

Vincent Bijlo
Vincent Bijlo staat al 25 jaar als cabaretier op het podium. De hoogste tijd dus voor een feestje. Op 17 mei vertolkt hij een zilveren jubileumversie van zijn voorstelling De Cultuuroptimist in het Rotterdamse oude Luxor Theater. In 25 jaar tijd maakte Bijlo, inclusief De Cultuuroptimist, zeventien voorstellingen. Zijn eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids Cabaret Festival. Daarna legde hij zich volledig toe op het theatervak. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen vijfentwintig jaar? Hoe is hij als cabaretier gegroeid? Wat heeft hij van het vak geleerd? En wat voor plannen heeft hij voor de toekomst? Hierover en meer vertelt Vincent Bijlo vanavond in Pauw & Witteman.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 9 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Vincent Bijlo en Wim Wolters. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie