Uitzending
Pauw & Witteman - 3-5-2013

3-5-2013

Pauw & Witteman

1173 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Caro Emerald, Heleen van Royen, Otwin van Dijk, Marike Stellinga en Pieter Omtzigt.

Adjunct-hoofdredacteur over economie in Europa
Voorlopig is Europa nog niet uit de recessie en blijft de werkloosheid groeien. Dat heeft eurocommissaris Olli Rehn vandaag bekend gemaakt tijdens de presentatie van de economische ramingen in 2013 en 2014.

In zijn toelichting zei Rehn dat de lidstaten al het mogelijke moeten doen om de werkloosheidscrisis in hun land te boven te komen. Zijn uitspraak is gebaseerd op de ramingen die aangeven dat de economie in de EU dit jaar met 0,1 procent zal krimpen. De commissie denkt wel dat de economie aan het einde van dit jaar iets zal aantrekken

CDA-Kamerlid over reactie Weekers op fraude
Staatssecretaris Frans Weekers van FinanciŽn heeft van de Tweede Kamer tot 4 mei de tijd gekregen om de fraude met Bulgaren in een brief uit te leggen. Vanavond is het de vraag of de staatssecretaris zijn brief zal presenteren.

De brief moet alle feiten rondom de fraude op een rijtje zetten. Daarbij staat de vraag centraal in hoeverre Weekers op de hoogte was van de grote fraude met Nederlandse toeslagen door Bulgaren. Eerder kreeg hij namelijk kritiek van verschillende ambtenaren van de Belastingdienst die beweerden dat de staatssecretaris wel degelijk wist van de fraude.

Zangeres over nieuw album 'The Shocking Miss Emerald'
Zangeres Caro Emerald brengt vandaag haar nieuwe plaat uit, The Shocking Miss Emerald. Het album is de langverwachte opvolger van haar debuut Deleted Scenes from the Cutting Room Floor uit 2010 dat ook internationaal een groot succes was.

Schrijfster over nieuwe roman 'De hartsvriendin'
Schrijfster Heleen van Royen brengt een nieuw boek uit. De hartsvriendin is het eerste deel van een tweeluik en wordt op 6 mei in haar eigen winkel aan de Warmoesstraat in Amsterdam aan het publiek gepresenteerd. Ook is De hartsvriendin het eerste boek dat ooit op YouTube wordt gelanceerd. Van Royen leest samen met een aantal vriendinnnen het eerste hoofdstuk voor.

De hartsvriendin is een roman over hoofdpersoon Yvonne de Graaf. Door een aantal gebeurtenissen verandert ze van een huiselijke dame in een daadkrachtige vrouw die niet meer met zich laat sollen. De hartsvriendin is een verhaal over vrouwenvriendschap, eigenwaarde en zelfliefde.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 3 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Heleen van Royen, Caro Emerald, Pieter Omtzigt, Marike Stellinga en Frans Weekers. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie