Uitzending
Pauw & Witteman - 15-5-2013

15-5-2013

Pauw & Witteman

1107 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Jetta Klijnsma, Fred Teeven en Dimitri Verhulst.

Fred Teeven
Twee vreemdelingen die in het detentiecentrum in Rotterdam in hongerstaking zijn gegaan, zijn in de isoleercel gezet. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag. De Vereniging Asieladvocaten en -juristen Nederland liet bijna een week geleden nog weten afspraken te hebben gemaakt met de directie van het detentiecentrum dat dit niet zou gebeuren. Volgens de zegsvrouw zouden de gedetineerden echter vanwege psychische noodzaak in de isoleercel zijn gezet. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om de aanhoudende hongerstaking van de gedetineerden te bespreken.

Jetta Klijnsma
Nederland zit nog steeds in een recessie, zo blijkt uit de vandaag gepresenteerde CBS-cijfers. Het is het derde opeenvolgende kwartaal met krimp en de werkloosheid is in april opgelopen tot 8,2 procent van de beroepsbevolking. Het CBS telde vorige maand 650.000 werklozen. Staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma gaat vanavond in Pauw & Witteman in op de CBS-cijfers.

Dimitri Verhulst
Deze week verschijnt De laatkomer, de nieuwe roman van Dimitri Verhulst. De Laatkomer verteld het verhaal van Désiré Cordier. Cordier is een oudere man die zich laat opnemen in een bejaardenhuis door te pretenderen dat hij alzheimer heeft. Hierdoor probeert hij te ontsnappen aan een doodgebloed huwelijk en terug te komen bij zijn oude jeugdliefde, die dementerend is. Dimitri Verhulst is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om zijn boek De Laatkomer te bespreken.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 15 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Dimitri Verhulst, Jetta Klijnsma en Fred Teeven. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie