Uitzending
Pauw & Witteman - 16-5-2013

16-5-2013

Pauw & Witteman

1191 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Lilianne Ploumen, Aart Huijg, Cornald Maas en Antoinette Vlieger.

Cornald Maas
Vanavond vindt de tweede halve finale plaats van het Eurovisie Songfestival 2013. De wedstrijd wordt live uitgezonden vanuit de Malmö Arena in Zweden. Zeventien landen strijden met hun favoriete liedje voor de laatste tien plaatsen in de grote finale. Presentator en Songfestivalkenner Cornald Maas is vanavond bij Pauw & Witteman te gast om de tweede halve finale van het evenement te bespreken.

Lilianne Ploumen
Onlangs zijn meer dan 1100 doden gevallen door een ingestorte kledingfabriek in Dhaka. Dit massale ongeluk is exemplarisch voor de slechte arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken in Bangladesh. Minister van Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen wil dit soort misstanden in de industrie bestrijden. Nederland wordt daarom samen met het Aziatische land voorzitter van een groep landen en bedrijven die gezamenlijk de strijd aan gaan tegen 'foute kleding'. Ook maakt ze 9 miljoen euro vrij om de werkomstandigheden van de textielarbeiders in Bangladesh te verbeteren. Vanavond is minister Lilianne Ploumen bij Pauw & Witteman te gast om haar strijd tegen zogenaamde 'foute kleding' toe te lichten.

Aart Huijg
Hij stopte met zijn baan als econoom om vervolgens in zijn eentje van de Noord- naar de Zuidpool te fietsen. In 22 maanden tijd lag hij een afstand af van 35 duizend kilometer. Deze week is wereldreiziger Aart Huijg terug in Nederland. Vanavond in Pauw & Witteman vertelt Aart Huijg over zijn fietsavontuur en waarom hij deze keuze maakte.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 16 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Cornald Maas en Lilianne Ploumen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie