Uitzending
Pauw & Witteman - 7-5-2013

7-5-2013

Pauw & Witteman

1239 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Marit Maij, Siem de Jong, Beatrice de Graaf, Frank van Haren en Jean Marie Vianney Habarugira.

Frank van Haren en Jean Marie Vianney Habarugira
Asielzoekers die vastzitten in Rotterdam zijn ook in hongerstaking gegaan. Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Justitie gaat het om zestig asielzoekers die sinds gisteren weigeren om te eten en te drinken. Hun hongerstaking voorkomt niet dat ze worden uitgezet, zo heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie vandaag laten weten. Vreemdelingenadvocaat Frank van Haren is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om de omstandigheden van de asielzoekers in detentiecentra te bespreken. Ook Jean Marie Vianney Habarugira is aanwezig. Hij vluchtte in 2006 uit Burundi en kwam in verschillende detentiecentra terecht waar hij ruim tien maanden verbleef.

Siem de Jong
Afgelopen zondag won Ajax voor de derde maal op rij de landskampioenschappen. Na de overtuigende overwinning op Willem II (5-0) in Amsterdam hebben zon 50.000 supporters trainer Frank de Boer en zijn spelers bij de ArenA in Amsterdam toegezongen tijdens de huldiging van de ploeg. Siem de Jong is de aanvoerder van het team. De grote vraag is of hij er volgend seizoen nog bij is wanneer de Amsterdammers een poging gaan doen de vierde titel op rij te pakken. De Jong sprak eerder dit seizoen al een voorkeur uit voor de Bundesliga. Vanavond is de aanvoerder te gast bij Pauw & Witteman om de derde landstitel en zijn toekomstplannen te bespreken.

Marit Maij
Pauw & Witteman is gestart met de nieuwe politieke serie Haags Vuur. Verschillende politieke talenten zullen hierin een speech houden over hun politieke inspiraties. Wat heeft hen ertoe bewogen om politicus te worden? Wat zijn hun drijfveren? Wie of wat heeft hen hierin gesteund? De rubriek loopt tot en met 10 mei aanstaande.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 7 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Beatrice de Graaf en Siem de Jong. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie