Uitzending
Pauw & Witteman - 11-12-2008

11-12-2008

Pauw & Witteman

1752 x bekeken | 1 reacties
5
Topdirigent Jaap van Zweden, psycholoog René Diekstra, correspondent Wilma van der Maten en Bert Dorenbos van Schreeuw van leven.

René Diekstra
Vergroten van kennis en ondersteuning bieden bij opvoeden. Dat is het doel van de opvoedingscanon, onder leiding van psycholoog René Diekstra en in opdracht van de gemeente Den Haag.

Wilma van der Maten
In 2007 verhuisde Wilma van der Maten naar New Dehli, haar standplaats als correspondent. Vandaag is ze teruggekomen uit India waar ze de aanslagen in Mumbai versloeg voor NOS, De Volkskrant en VRT. Daarvoor was ze correspondent in Indonesië voor NOS en Trouw.

Bert Dorenbos
Geen foldertje in de brievenbus om aandacht te vragen voor abortus, maar een plastic foetus. Volgens Bert Dorenbos van de anti-arbortusclub 'Schreeuw om leven' werkt dat beter omdat vrouwen dan zien hoe compleet zo'n vruchtje van tien weken al is en daardoor geen arbortus laten plegen. Artsen geven daar volgens Dorenbos een verkeerd beeld van. De christelijke organisatie wil het plan groot aanpakken. Het is de bedoeling om in de loop van 2009 een half miljoen van de foetussen te verspreiden. Volgens Dorenbos gaat de actie echt werken. In tegenstelling tot een standaard brochure, hoef je bij het aanbieden van een foetus geen discussie meer te voeren omdat het zo direct is.

Jaap van Zweden
Jaap van Zweden heeft de meest beroemde orkesten gedirigeerd. En als chefdirigent van het Dallas Symphony Orchestra is Van Zweden nu echt een wereldster. In september trad de topdirigent in dienst bij het orkest. Van Zweden begon zijn carrière als violist. Vanaf 1995 dirigeerde hij verschillende orkesten , onder anderen het Orkest van het Oosten in Enschedé, de Nederlandse radio-orkesten in Hilversum en deFilharmonie in Antwerpen. Met het Residentie Orkest nam hij bijvoorbeeld alle symfonieën van Beethoven op.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 11 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Jaap van Zweden, René Diekstra, Wilma van der Maten en Bert Dorenbos. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie