Uitzending
Pauw & Witteman - 16-12-2008

16-12-2008

Pauw & Witteman

1251 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Sonja Karadžić, Dorine Hermans, Altan Erdogan en Jeroen Smit.

Sonja Karadžić
Sonja Karadžić is de dochter van Radovan Karadžić, de voormalige leider van de Servische Republiek van Bosnië en Herzegovina die in Den Haag terechtstaat wegens oorlogsmisdaden. Tijdens zijn bewind werd een groot aantal moslimmannen de dood in Srebrenica en stierven circa 12.000 burgers tijdens de belegering van Sarajevo. Radovan Karadžić werd op 21 juli van dit jaar in Belgrado gearresteerd na 13 jaar op de vlucht te zijn geweest. De laatste zes jaar van deze periode waande zelfs zijn familie hem dood. Er was al een verzoek tot doodverklaring aan de rechtbank gedaan. Toen zij uiteindelijk het nieuws ontvingen dat hij levend gearresteerd was, en de beelden op televisie zagen, herkenden zij hun echtgenoot en vader niet eens. Radovan Karadžić had de naam Dragan Dabić aangenomen en werkte als alternatief genezer. Zijn vermomming bestond uit een dikke bril en een grote witte baard. Niets herinnerde aan de Servische leider van weleer.

Dorine Hermans
Koningshuisdeskundige Dorine Hermans gaat in op de vraag wanneer koningin Beatrix afstand doet van de troon. In Den Haag wordt hierover volop gespeculeerd. Beatrix is nu 70 jaar, een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Maar dat zou betekenen dat prins Willem-Alexander al dit jaar zijn ambt moet aanvaarden in het Paleis op de Dam, dat echter wordt verbouwd. Andere speculatie is dat zij in 2010 haar kroon aan de wilgen hangt, in dat jaar is zij dertig jaar koningin.

Jeroen Smit
Afgelopen donderdag werd de 70-jarige Bernard Madoff gearresteerd op verdenking van oplichting. De goed aangeschreven vermogensbeheerder bleek zijn bedrijf te gebruiken om een soort beleggings-piramidespel te verdoezelen. Vele banken, instellingen en particulieren hadden hun geld toevertrouwd aan Madoff. De totale schade bedraagt circa 50 miljard dollar, de grootste Wall Street fraudezaak uit de geschiedenis. Economisch journalist Jeroen Smit geeft een analyse

Altan Erdogan
Altan Erdogan is sinds 2007 hoofdredacteur van het weekblad Revu (voorheen Nieuwe Revu). Het blad begon een actie tegen de betutteling uit Den Haag. Na onder meer het paddoverbod, rookverbod, en het ter discussie stellen van het softdrugsbeleid is volgens het blad de maat vol. Op www.jemagookniksmeer.nu kan een petitie worden ondertekend, waarvan het eerste deel vandaag wordt aangeboden aan Alexander Pechtold

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 16 december door de VARA en NTR. Te gast waren Altan Erdogan, Dorine Hermans en Jeroen Smit. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie