Uitzending
Pauw & Witteman - 17-12-2008

17-12-2008

Pauw & Witteman

1157 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Tjibbe Joustra, Charles van Commenee, Dolf Jansen en Philip de Ridder.

Philip de Ridder
Heineken-topman Philip de Ridder wijst ouders van kinderen onder de 16 jaar op de gevaren van alchohol. En dat met een groene, paginavullende advertentie in de krant.
Was u van plan uw kinderen onder de 16 de komende feestdagen een glaasje mee te laten drinken? In de advertentie van de bierbrouwer worden zeven redenen gegeven waarom u dat beter niet kunt doen. Waarom juist de Heineken-topman zich geroepen voelt om ouders te waarschuwen voor alcoholmisbruik onder jongeren, vertelt hij vanavond.

Charles van Commenee
Charles van Commenee is tot het einde van dit jaar Nederlands Chef de Mission en Technisch Directeur van NOC*NSF. Hoe kijkt hij terug op de Olympische Spelen? En wat vindt hij van de keuze voor zwemmer Maarten van der Weijden als sportman en wielrenster Marianne Vos als sportvrouw van het jaar? In september maakte Van Commenee bekend dat hij het NOC*NSF verlaat en teruggaat naar de Engelse atletiekbond om daar als hoofdcoach aan de slag te gaan. Zijn opvolger is Maurits Hendriks.

Tjibbe Joustra
Vandaag is de laatste werkdag van Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra. Vanaf 1 januari is hij de nieuwe voorzitter van het Productschap Tuinbouw en van de Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (VPB). Als Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding is zijn taak het co÷rdineren van verschillende overheidsdiensten bij een eventuele terroristische aanslag en het samenbrengen en analyseren van informatie van inlichtingendiensten. Volgens Joustra is zijn taak volbracht en is de operatie volledig operationeel. Hoe staat het op dit moment met het dreigingsniveau in Nederland en mocht er een aanslag in voorbereiding zijn, waar zal deze zich dan op richten? Tjibbe Joustra geeft daar duidelijkheid over.

Dolf Jansen
Hij is nu aan het try-outen en 1 januari is het eindresultaat te zien van Echt, de oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen. "Dit is een voorstelling die al uw vragen zal beantwoorden. Maar er zeker zoveel voor terug zal geven." Zo wordt de voorstelling van Jansen aangekondigd. Vanavond vertelt de cabaretier of dat 'echt' zo is en welke actualiteiten van het afgelopen jaar er in zijn show voorbij komen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 17 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Charles van Commenee, Dolf Jansen en Tjibbe Joustra. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie