Uitzending
Pauw & Witteman - 15-12-2008

15-12-2008

Pauw & Witteman

1118 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Youp van 't Hek over zijn oudejaarsconference Troost, Jacqueline Cramer over het klimaatakkoord en Guus Hiddink over het EK van afgelopen zomer.

Jacqueline Cramer
Premier Balkenende noemt het resultaat van de VN-klimaattop in Polen historisch, maar milieuorganisaties zijn er minder blij mee. Wat vindt minister Cramer van Milieu van het EU-akkoord? Er is in het Poolse Poznan twee weken onderhandeld. De Europese top is het eens geworden over de maatregelen om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. Ook moet er meer overleg komen om eind volgend jaar in Kopenhagen een opvolger van het Kyoto-protocol te hebben.

Guus Hiddink
EK 2008: met 3-1 schakelde Guus Hiddink Oranje in de kwartfinale uit. Daarmee werd hij de held van Rusland en de verrader van Nederland. Hiddink blikt terug op het EK afgelopen zomer in Zwitserland en Oostenrijk. Het is voor Nederland de vierde keer dat ze de kwartfinale halen van het Europees kampioenschap voetbal, maar voor Rusland was het de eerste keer. De Russische media waren lyrisch over de prestaties van hun ploeg en het bijzonder over de prestaties van Hiddink. Zijn contract als bondscoach voor Rusland loopt tot 2010.

Youp van 't Hek
Oorlog, honger, dorst, armoe, kredietcrisis: genoeg ellende om getroost te willen worden. En 'Troost' is dan ook de titel van de oudejaarsvoorstelling van Youp van 't Hek. In het jaar 1989 maakte Youp zijn debuut in de oudejaarsconference en dat was een groot succes. Troost wordt de zesde oudejaarsvoorstelling van Van 't Hek.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 15 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Guus Hiddink, Jacqueline Cramer en Youp van 't Hek. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie