Uitzending
Pauw & Witteman - 6-4-2009

6-4-2009

Pauw & Witteman

1227 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Bernard Welten, Dick Berlijn, Gerard Cox, Barbara Summa.

Bernard Welten
De laatste jaren is er in de media groeiende aandacht voor het toenemende geweld gericht tegen hulpverleners. Agenten, ambulancepersoneel en andere mensen in de publieke dienstverlening krijgen steeds vaker te maken met gescheld, beledigingen, agressiviteit en geweld. Vandaag neemt minister ter Horst in Amsterdam een manifest in ontvangst met de oproep voor een veiligere werkomgeving voor hulpverleners. De Amsterdamse korpschef Bernard Welten was hier ook bij aanwezig. De Amsterdamse politie start vandaag met de campagne Afkoelen of Aangifte, met als kernboodschap dat de gemeente geweld tegen haar personeel niet accepteert. De campagne zal vooral gebruik maken van spotjes en posters. De gemeente Amsterdam maakte onlangs al bekend dat zij overtreders naast strafrechterlijk nu ook financieel zal gaan aanpakken.

Dick Berlijn
Oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn hoopt dat de Tweede Kamer snel besluit tot de aanschaf van de JSF. Vandaag houdt de Tweede Kamer de hele dag een hoorzitting over de beoogde opvolger van de F16. Nog deze maand moet de Kamer een beslissing nemen over de aanschaf van twee JSF-testtoestellen. In 2010 moet een definitieve beslissing genomen. Wordt het de JSF of toch de Saab?

Gerard Cox
Morgen zendt de KRO de eerste aflevering uit van het laatste seizoen van Toen was geluk heel gewoon. Gerard Cox vervult vanaf het begin één van de hoofdrollen als de eigenwijze en conservatieve buschauffeur Jaap Kooiman. Daarnaast is Cox ook scenarioschrijver van de populaire comedy-serie, die inmiddels toe is aan z'n zestiende seizoen. Een aantal jaar geleden wilde de KRO al de stekker uit de serie trekken, maar na groot protest van de kijkers werd besloten om door te gaan. Zal protest van de fans deze keer iets kunnen uithalen of is dit echt het definitieve einde?

Barbara Summa
Barbara Summa is Italiaanse en haar familie woont in het gebied dat vandaag is getroffen door een aardbeving. Ze vertelt over de gebeurtenissen van vandaag en hoe haar familie het heeft beleefd. De aardbeving was vannacht iets na half vier bij de stad L'Aquila en had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Er zouden zeker 130 doden zijn gevallen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 6 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Gerard Cox, Dick Berlijn en Bernard Welten. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie