Uitzending
Pauw & Witteman - 3-4-2009

3-4-2009

Pauw & Witteman

1958 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Journalist Jan Tromp over zijn nieuwe boek, cabaretier Javier Guzman krijgt een televisieprogramma, onderzoeker Hanneke Felten over jongeren en seksualisering in de media en lingerieproducent Robert Heilbron gaat in op het photoshoppen van lingeriemodellen.

Jan Tromp
"Groots en meeslepend is het leven hier." Dat zegt journalist Jan Tromp over New York, de stad waar hij vier jaar correspondent was. Ondertussen is de Volkskrant-journalist al weer twee jaar terug in Nederland. In het boek In New York en domweg gelukkig beschrijft hij het dagelijks leven in New York. Lees hieronder het eerste hoofdstuk van het boek van Jan Tromp. U heeft een DF-reader nodig om dit te kunnen lezen

Hanneke Felten
Hanneke Felten van onderzoeksbureau Movisie geeft de resultaten van het onderzoek naar jongeren en seksualisering in de media in opdracht van minister Plasterk. En van de conclusies van het onderzoek is dat, omdat jongeren in de media een stereotiep beeld van seks te zien krijgen, dat beeld daardoor ook sterk onder de jongeren zelf leeft. Dat beeld is dat jongens altijd seks willen en meisje daaraan grenzen moeten stellen. Maar er blijkt niet een rechtstreeks verband te bestaan tussen mediaconsumptie en extreem seksueel gedrag.

Javier Guzman
Guzmania: Javier Guzmans late uurtje is de nieuwe personalityshow van Javier Guzman. In de show ontvangt Javier uiteenlopende gasten waarmee hij de actualiteit doorneemt: zowel bekende Nederlanders al doodgewone mensen op straat. De show start 6 april in het Amsterdamse Comedy Theater in de Nes.

Robert Heilbron
Door de magere modellen die op zijn billboards prijken, is er bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend tegen Rob Heilbron van Lingeriemerk Sapph. Bij de Reclame Code Commissie zijn meerdere klachten binnengekomen. De klagers denken dat de reclame schadelijk kan zijn voor jonge mensen omdat de afbeeldingen in strijd zijn met de werkelijkheid.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 3 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Javier Guzman, Jan Tromp en Hanneke Felten. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie