Uitzending
Op1 - 4-7-2020

4-7-2020

Op1

444 x bekeken | 0 reacties
4
Twee weken geleden kwam het ledenparlement van de FNV er niet uit, maar vandaag stemden de 105 vakbondslieden alsnog in met de afspraken uit het pensioenakkoord. Conclusie: de pensioenen worden onzekerder. Econoom en financieel journalist van de Telegraaf Martin Visser praat over de gevolgen voor miljoenen Nederlanders.

Twee maanden geleden werd hij nog geroyeerd als lid van DENK, maar nu heeft Farid Azarkan nieuws over de partij waar de afgelopen maanden veel opschudding was. Hij is te gast.

Ruim zes op de tien Nederlanders vinden de gedragsmaatregelen van de overheid om het coronavirus te bestrijden onlogisch of verwarrend, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Het virus is in Nederland onder controle, kunnen die regels niet wat minder? Expert complexiteit Bert Slagter laat zien hoe het slimmer kan.

De Tour de France werd opgeschoven, Wimbledon afgelast, het Europees Kampioenschap Voetbal en de Olympische Spelen uitgesteld. Toch gaat het satirisch sportprogramma Makkelijk Scoren van Tex de Wit, Diederik Smit en Jonathan van het Reve morgen van start. Hoe gaan ze dat doen zonder sport op televisie? De heren schuiven aan en ze vertellen hoe het programma er dit seizoen uit ziet.

Afgelopen woensdag ging de nieuwe Donorwet formeel in. Dat betekent dat als je geen keus maakt, je automatisch als orgaandonor wordt geregistreerd. Wat het betekent om afhankelijk te zijn van een donor, wordt wel duidelijk in het nieuwe EO-programma De 100, waarin mensen gevolgd worden die op de wachtlijst staan voor een transplantatie. Presentator Bert van Leeuwen vertelt er over, samen met nierpatiŽnt Dominique van Gessel en Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66).

In deze uitzending van Op1 waren Bert van Leeuwen, Diederik Smit, Farid Azarkan, Jonathan van het Reve, Pia Dijkstra en Tex de Wit te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op zaterdag 4 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie