Uitzending
Op1 - 7-7-2020

7-7-2020

Op1

469 x bekeken | 0 reacties
4
De KNVB heeft afgelopen week de commissie-Mijnals opgericht. De commissie gaat de KNVB en de Rijksoverheid adviseren om inclusiviteit te bevorderen en racisme in het voetbal tegen te gaan. Humberto Tan is voorzitter en schuift aan.* Het is deze week tien jaar geleden dat het Nederlands Elftal de finale bereikte op het WK Voetbal. In de halve finale sneuvelde Demy de Zeeuw uit landsbelang. Hij voetbalde nog een aantal jaar door, maar keerde nooit terug op zijn oude niveau. Inmiddels heeft hij zich gestort op het ondernemerschap en is daarmee succesvoller dan ooit. Demy de Zeeuw schuift aan.

Het was eind maart één van de opvallendste politieke comebacks in tijden. PvdA'er Martin van Rijn verving de opgebrande Bruno Bruins als minister van Medische Zorg. Midden in de coronacrisis moest hij zorgen voor voldoende beschermingsmiddelen en ic-bedden. Over twee dagen zit zijn taak er weer op. Hoe kijkt hij terug op deze hectische periode? De minister is te gast.

Zeecontainers met handboeien aan het plafond en een tandartsstoel met riemen aan de armleuning. Het klinkt als een scène uit een misdaadfilm, maar dit speelde zich echt af, in een loods in het Brabantse Wouwse Plantage. De politie heeft op 22 juni zes mannen aangehouden die verdacht worden van het voorbereiden van ontvoeringen en gijzelingen in het criminele milieu. Misdaadjournalist Wouter Laumans en NRC-Handelsblad-verslaggever Jan Meeus praten erover.

In deze uitzending van Op1 waren Demy de Zeeuw, Humberto Tan en Wouter Laumans te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 7 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie