Uitzending
Op1 - 9-7-2020

9-7-2020

Op1

454 x bekeken | 0 reacties
5
Minister van Landbouw Carola Schouten wordt het werken steeds moeilijker gemaakt door een woedende groep boeren. Gisteren zou ze een agrarisch bedrijf in Zeeland bezoeken, maar dat werd op het laatste moment afgeblazen omdat haar veiligheid in het geding kwam. De boeren zijn boos vanwege nieuwe stikstofplannen van het kabinet. Daarin staat dat er vanaf nu een maximale hoeveelheid eiwit in het veevoer mag zitten voor minder stikstofuitstoot. Iets wat de boeren onverantwoord vinden voor de gezondheid van hun dieren. De minister te gast.

Voor het eerst reageert de politiechef van Rotterdam Fred Westerbeke op de heftige aanhouding in mei in zijn stad. Beelden van de arrestatie in het Roel Langerakpark werden na het Pinksterweekend massaal gedeeld op sociale media. De verontwaardiging was groot. Het OM deed uitgebreid onderzoek en besloot gisteren de agenten niet te vervolgen voor mishandeling of racisme. Westerbeke is te gast.

De televisiehit De Slimste Mens gaat aankomende maandag weer van start. In het zestiende seizoen van de populaire kennisquiz gaan onder andere Astrid Kersseboom, Gijs Rademaker en Bart Vriends de strijd met elkaar aan. Vanavond een voorproefje, onder toeziend oog van eenmansjury Maarten van Rossem.

In deze uitzending van Op1 waren Astrid Kersseboom en Maarten van Rossem te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 9 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie