Uitzending
Op1 - 29-6-2020

29-6-2020

Op1

401 x bekeken | 0 reacties
5
Henk Krol van de Partij voor de Toekomst en Henk Otten van GO gaan hun krachten bundelen in een fusiepartij. Maken ze kans op winst bij de verkiezingen? Ze zijn te gast.

Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) werkten twee jaar aan een wetsvoorstel om zogenaamde hate-crimes zwaarder te bestraffen. Vandaag dienden zij die in. Met strafrechtadvocaat Gerald Roethof schuiven ze aan.

Corendon gaat vanaf 10 juli gewoon vakantievluchten aanbieden naar Turkije. Afgelopen vrijdag riep premier Rutte Nederlanders op vooral niet naar dat land op vakantie te gaan. Tot grote woede van Corendon topman Steven van der Heijden. Hij legt uit waarom hij toch voet bij stuk houdt.

Hoe gedragen vogels zich in coronatijd? Bioloog Auke-Florian Hiemstra laat zien op welke gekke plekken nesten worden gebouwd en met welke materialen.

Eppo van Nispen dook voor ons weer in het archief van zijn Instituut voor Beeld en Geluid. En hij neemt legendarische vakantiefilmpjes mee!

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 29 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie