Uitzending
Op1 - 6-7-2020

6-7-2020

Op1

486 x bekeken | 0 reacties
5
Als er niet snel aandacht komt voor het belang van ventilatie, loopt de volksgezondheid een groot risico. Daarvoor waarschuwen de 239 wetenschappers die vandaag een brandbrief hebben gestuurd naar het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie. Goede ventilatie kan bovendien besmettingen voorkomen. En van de internationale wetenschappers die zijn handtekening onder de brief zette, is gezondheidsingenieur Francesco Franchimon. Hij schuift aan.

Op 13 maart, het moment dat de wereld stilviel door corona, begon de Vlaamse topfotograaf Stephan Vanfleteren te lopen. Hij ging maar liefst zevenenzeventig keer wandelen, maakte duizenden foto's om vervolgens een boek te publiceren. Een dagboek van een fotograaf, zonder foto's.

De Italiaanse componist Ennio Morricone overleed vannacht op 91-jarige leeftijd. De man die de muziek componeerde voor meer dan vijfhonderd films, waaronder een aantal onbetwiste klassiekers als Once Upon a Time in the West en The Good, the Bad and the Ugly. Bandoneonist Carel Kraayenhof werkte met Ennio Morricone samen en Eveline Rethmeier interviewde hem onlangs nog, in zijn huis in Rome. Ze zijn te gast.

Wordt het Hugo de Jonge, Mona Keijzer of Pieter Omtzigt? De CDA-lijsttrekkerskandidaten gaan vanavond voor het eerst met elkaar in debat, zodat de partijleden hun definitieve keuze kunnen maken. Een belangrijk moment dus, want ze willen zich alle drie uiteraard van hun beste kant laten zien. Politiek verslaggever van NOS Xander van der Wulp en parlementair redacteur van Op1 Peter Kee bespreken de lijsttrekkerstrijd.

In deze uitzending van Op1 waren Carel Kraayenhof, Stephan Vanfleteren en xander van der wulp te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 6 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie