Uitzending
Op1 - 30-6-2020

30-6-2020

Op1

630 x bekeken | 0 reacties
5
Ic-arts Diederik Gommers en ic-verpleegkundige Rowan Marijnissen zijn te gast om te praten over het rapport 'Opschaling Covid-19,' dat de reguliere zorg en genoeg bedden op de intensive cares moet garanderen.

Ouders die thuis hun ernstig zieke kind verplegen, maken zich grote zorgen, omdat het bedrag dat zij hier maandelijks voor krijgen wordt gekort of zelfs wegvalt. Felasja Maurer en Franke Telgenhof maken allebei gebruik van een PGB om de intensieve zorg voor hun kinderen te verlenen. En Vera Hooglugt kent namens belangenvereniging Bvikz veel verhalen van ouders die door het korten van het PGB in de problemen zijn gekomen.

Het Openbaar Ministerie eist 24 jaar cel en tbs tegen Thijs H. voor de moord op drie wandelaars in mei vorig jaar. Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, was vandaag in de rechtbank van Maastricht en vertelt over de strafeis van het OM.

Leunt het RIVM te veel op oude waarheden, gaat het Outbreak Management Team (OMT) in haar adviezen aan de regering wel mee in de nieuwste ontwikkelingen? Of is de kritiek van Maurice de Hond gevaarlijk, en heeft hij ongelijk als hij zegt dat anderhalve meter afstand houden niet nodig is en vooral piepkleine druppeltjes in slecht geventileerde ruimtes de belangrijkste oorzaak van besmettingen met Covid-19 zijn? In debat: drs. Maurice de Hond en dr. Andreas Voss, hoogleraar infectiepreventie aan de Radboud Universiteit en lid van het OMT.

In deze uitzending van Op1 was Maurice de Hond te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 30 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie