Uitzending
Op1 - 1-7-2020

1-7-2020

Op1

697 x bekeken | 0 reacties
5
Een heftige botsing tijdens het racismedebat in de Tweede Kamer tussen Farid Azarkan en Lodewijk Asscher. Een clash die volgde op aantijgingen van DENK dat de PvdA de oorzaak is van negatieve beeldvorming over Turkse jongeren. Fractievoorzitter van DENK Tunahan Kuzu reageert. Politiek journalist bij NRC Lamyae Aharouay zag het gebeuren.

Vandaag is het Keti Koti, de Surinaamse feestdag om de afschaffing van de slavernij te vieren. De Nederlandse viering ging vanwege corona niet door, maar bij het Nationaal Monument Slavernijverleden in Amsterdam werd in kleine kring stilgestaan bij het verleden. Urwin Vyent, directeur van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee), praat erover.

Specialist ouderengeneeskunde en voorzitter van Verenso Nienke Nieuwenhuizen wil voorkomen dat verpleeghuizen bij een tweede coronagolf weer maanden dicht moeten zonder bezoek. De lockdown zorgde voor veel eenzame ouderen en ook bij de verdeling van beschermingsmiddelen stonden de verpleeghuizen lang achteraan in de rij. Vandaag presenteren vier partijen uit de ouderenzorg plannen om te voorkomen dat zij weer over het hoofd worden gezien. Nienke Nieuwenhuizen is te gast.

Deze zaterdag wordt duidelijk of het Pensioenakkoord, waar al zo ontzettend lang over onderhandeld is, doorgaat. De achterban van vakbond FNV moet dan akkoord gaan. Maar met dat pensioengeld van miljoenen Nederlanders wordt een bizar gokspel gespeeld, betoogt Cees Grimbergen, die jarenlang in de pensioenwereld dook voor Omroep MAX.

Ook het miljoenencircus van de Formule 1 kwam maanden tot stilstand door de coronacrisis. Maar vanaf zondag gaat er weer 'gas op de plank' en wel tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. En dat is vast een verademing voor onze eigen Max Verstappen. De coureur bij wie de liefde voor de autosport er al met de paplepel werd ingegoten. Sportjournalist Jaap de Groot en Formule 1-verslaggever bij Ziggo Sport Jack Plooij praten erover.

Saskia Noort is één van de best gelezen schrijvers van ons land. Ze heeft inmiddels al meer dan drie miljoen boeken verkocht en een aantal van haar verhalen zijn ook verfilmd. Morgen komt haar nieuwe boek 'Bonuskind' uit.

In deze uitzending van Op1 waren Cees Grimbergen, Jack Plooij en Saskia Noort te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 1 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie