Uitzending
Op1 - 8-7-2020

8-7-2020

Op1

564 x bekeken | 0 reacties
5
Er waren veel boze boeren op de been vandaag. Ze voeren actie tegen nieuwe diervoerregels. Vijftig van hen werden vandaag opgepakt. Twee van hen zijn te gast: Zwalastino Guichelaar en Laurens van der Gun. En ook te gast is Seita van Keimpema van Farmers Defence Force.

Kamerleden Renske Leijten (SP) en Pieter Omtzigt (CDA) waren er al bang voor: de belastingdienst blijkt veel meer mensen dan gedacht onterecht van fraude te verdenken. Ahmed Bouchallikht is n van hen: de tienduizenden gedupeerden van de fraudejacht van de belastingdienst. Dit keer met betrekking tot de inkomstenbelasting. Ze zijn te gast.

Nu Nederland gemiddeld veel ouder wordt, komt er een 'tsunami van hart- en vaatziekten op ons af', zegt Jan Piek. Hij is hoogleraar klinische cardiologie aan het AMC en cardioloog van o.a. sportpresentator en journalist Tom Egbers en voetbalcoach Ronald Koeman. Beiden kregen afgelopen jaar een hartinfarct. Gelukkig kwamen zij er weer bovenop. Ze zijn te gast.

Na veel discussie over privacy en veiligheid, is hij er dan eindelijk: de corona-app. De app moet mensen waarschuwen als ze meer dan vijf minuten in de buurt van iemand zijn geweest die corona heeft. Sinds deze week wordt hij getest. Techjournalist van RTL Danil Verlaan heeft sinds vanochtend de app op zijn telefoon staan, als een van de weinigen in Nederland. Hij vertelt er alles over.

In deze uitzending van Op1 waren Pieter Omtzigt, Renske Leijten, Ronald Koeman en Tom Egbers te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 8 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie