Uitzending
Op1 - 3-7-2020

3-7-2020

Op1

607 x bekeken | 1 reacties
5
Op zondag 19 juli begint een nieuw seizoen van Zomergasten, met opnieuw Janine Abbring als interviewer. Gasten zijn onder meer rapper Typhoon, minister Carola Schouten en viroloog Jaap Goudsmit. Janine maakt de laatste gast bekend en praat over haar bezigheden in coronatijd (o.a. bij Zondag met Lubach) en wie haar nieuwe goeroe is.

Volgende week is het 25 jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica viel. Het Nederlandse bataljon Dutchbat ondersteunde een VN-missie om de strijdende partijen uit elkaar te houden, maar kon niet verhinderen dat duizenden moslimmannen door Bosnisch-Servische troepen werden vermoord. Journalist Coen Verbraak blikt met betrokken Dutchbatters Remko de Bruijne en Liesbeth Beukeboom terug op de gebeurtenissen van toen en op de impact ervan op hun verdere leven.

Ahmed Aboutaleb is al sinds januari 2009 de burgemeester van Rotterdam. Gisteravond kreeg hij te horen dat de gemeenteraad nóg eens zes jaar met hem verder wil. Hij vertelt over zijn jaren als burgemeester én kijkt naar de toekomst.

Hoe ver moet je gaan voor witte rechte tanden? Onder jongeren wordt het hebben van een gaaf gebit steeds populairder. En daar lijkt zich een nieuwe trend aan te dienen. Namelijk een heel nieuw gebit. Maar daar moet je wel eerst je tanden voor laten afslijpen. Donny Roelvink deed dit en dat bleef niet onopgemerkt. Maar je eigen, gezonde gebit weg laten slijpen in ruil voor hagelwitte tanden, is dat wel zo verstandig? Roelvink praat erover samen met tandarts Jan Willem Vaartjes en mondhygiënist Melek Atas.

In deze uitzending van Op1 waren Ahmed Aboutaleb, Coen Verbraak, Donny Roelvink, Jaap Goudsmit en Janine Abbring te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 3 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie