Uitzending
Op1 - 31-7-2020

31-7-2020

Op1

308 x bekeken | 0 reacties
4
President-directeur van KLM Pieter Elbers maakt vandaag de halfjaarcijfers bekend van de luchtvaartmaatschappij. Door de coronacrisis lijdt het bedrijf een recordverlies en staan veel banen op de tocht. Er verdwijnen 5000 banen, waarvan 1500 gedwongen ontslagen. Anderen hebben gebruik gemaakt van vrijwillige vertrekregelingen, of gaan met pensioen. Pieter Elbers is te gast, samen met Guus Ottenhof. Hij is vrijwillig vertrokken bij KLM.

Viroloog Ab Osterhaus windt zich op over het toenemend aantal coronabesmettingen in ons land. Als we niet oppassen, zijn we weer terug bij af. Hij praat over de laatste stand van zaken en zijn verbijstering over het niet verplicht invoeren van mondkapjes.

Nog iets minder dan honderd dagen te gaan tot de Amerikaanse verkiezingen. Hoe staat de race tussen Donald Trump en Joe Biden ervoor? We bespreken het met Eelco Bosch van Rosenthal.

Vandaag had dé dag moeten worden van de roeiers van de Holland Acht om in Tokio op de Olympische Spelen goud te halen op het koningsnummer. Helaas dwarsboomde corona deze gouden droom en nu moeten de roeiers een extra jaar wachten. Mechiel Versluis, Maarten Hurkmans en stuurvrouw Aranka Kops zijn vandaag dus helaas niet in Tokio, maar wel bij Op1 om toch dat Olympische gevoel een beetje op te roepen.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus en Eelco Bosch van Rosenthal te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 31 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie