Uitzending
Op1 - 5-8-2020

5-8-2020

Op1

488 x bekeken | 0 reacties
5
Voormalig Midden-Oostencorrespondent Sander van Hoorn praat over de enorme explosie die gisteren een groot deel van de Libanese hoofdstad Beiroet verwoestte. Michele Schuddebeurs is inwoner van de stad. Haar beautysalon is door de explosie in één klap weggevaagd. Ze zijn te gast. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken vertelt via telefonische verbinding over de situatie in Beiroet.

Viroloog Anne Wensing bespreekt het oplopende aantal coronabesmettingen. De GGD sloeg vandaag al alarm: het lukt hen nauwelijks meer het virus in te dammen met bron- en contactonderzoek. Stadsverslaggevers Ruben Koops (Amsterdam) en Iffet Subasi (Rotterdam) blikken terug op de dag in hun stad. Het zijn de plekken waar de meeste besmettingen vandaan komen en waar vandaag in sommige delen mondkapjes verplicht werden.

Over 90 dagen gaan de Verenigde Staten naar de stembus. Wordt het de democraat Joe Biden of mag de republikein Donald Trump een tweede termijn blijven zitten? Voormalig Tweede Kamerlid Mark Verheijen maakte een reis door het noordoosten van de Verenigde Staten, de regio die Donald Trump bij de vorige verkiezingen de winst heeft bezorgd. In zijn boek 'Wij kennen Amerika helemaal niet' gaat hij op zoek naar de aard van de Trump-stemmers.

Longverpleegkundigen in het St. Antoniusziekenhuis Maaike Vriens en Janine Heestermans, op Instagram bekend als de Breathtaking Nurses, zijn mentaal nog niet klaar voor een tweede coronagolf. Gor Khatchikyan werkt als spoedeisendehulparts in hetzelfde ziekenhuis en heeft na de drukke coronaperiode ook nog geen tijd gehad om bij te komen.

In deze uitzending van Op1 waren Mark Verheijen, Sander van Hoorn en Stef Blok te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 5 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee