Uitzending
Op1 - 28-7-2020

28-7-2020

Op1

1278 x bekeken | 0 reacties
3
Het Noord-Hollandse Marken is in rouw gedompeld, want in de nacht van vrijdag op zaterdag verongelukte de 14-jarige Tamar. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar de tiener is hoogstwaarschijnlijk aangereden door een voertuig waarvan de bestuurder is doorgereden. Van een mogelijke dader ontbreekt vooralsnog elk spoor. Te gast zijn Trijntje, de moeder van Tamar, Ed Schildknegt van de politie en predikant Huib Klink van de protestantse kerk Marken.

Het coronavirus laait verder op en in verschillende landen worden de maatregelen aangescherpt. In de provincie Antwerpen in BelgiŰ gaat vanavond een avondklok in. Bij ons in Nederland kwam het Outbreak Management Team vandaag bijeen om over eventuele aanvullende maatregelen te spreken. We praten erover met de Belgische Jaap van Dissel, Marc van Ranst, en gezondheidseconoom Xander Koolman, die het kabinet oproept om snel passende maatregelen te nemen.

Uit de kast komen is voor de meesten best wel een ding. Maar wat als je tweelingbroer of -zus ook homoseksuele gevoelens blijkt te hebben en met een coming-out worstelt? In de serie Pride Talk vertellen bekende Nederlanders hoe zij Ún hun tweelingbroer of -zus uit de kast kwamen. Zo ook broers Jeangu en Xillan Macrooy.

Bij het Londense veilinghuis Sotheby's wordt vanavond een zelfportret van de Rembrandt geveild. Bijzonder, want het is een van de allerlaatste zelfportretten die nog in particulier bezit is. Voor welk bedrag wordt het schilderij straks verkocht? Kunsthandelaar Jan Six schuift aan.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 28 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie