Uitzending
Op1 - 29-7-2020

29-7-2020

Op1

330 x bekeken | 0 reacties
5
De topmannen van Google, Amazon, Facebook en Apple worden vandaag verhoord in het Amerikaanse Congres. Want is hun macht niet veel te groot? Daarover praat techjournalist Wouter van Noort.

De Nederlandse ambassadeur in Madrid Jan Versteeg praat over de nieuwe reisbeperkingen voor de vakantieganger in Spanje en zijn indrukwekkende half jaar als ambassadeur in één van de meest getroffen landen door de coronacrisis.

Wetenschappers hebben een doorbraak bereikt in het onderzoek naar Alzheimer. Een simpele bloedtest kan in een vroeg stadium nauwkeurig voorspellen of iemand de slopende ziekte zal ontwikkelen. Dit opent de deuren voor een tijdige behandeling. Hoogleraar Neurologie Philip Scheltens praat erover.

Marieke van der Plas, directeur van turnbond KNGU, reageert op het besluit om per direct het topsportprogramma van de turnsters stop te zetten zolang er onderzoek gedaan wordt naar intimidatie en grensoverschrijdend gedrag binnen de sport. Dit na aanhoudende verhalen over misstanden binnen de turnsport. Oud-turnsters gaven aan fysiek en mentaal te zijn mishandeld.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 29 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie