Uitzending
Op1 - 30-7-2020

30-7-2020

Op1

627 x bekeken | 0 reacties
5
Thijs H. is veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op drie mensen in mei vorig jaar. Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, was vandaag aanwezig in de rechtbank in Maastricht en schuift bij ons aan.

Een landelijke mondkapjesplicht komt er voorlopig niet, maar in de grote steden wordt er wel mee geŽxperimenteerd. Zo ook in het Rotterdam van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij schuift aan om toe te lichten hoe de proef er in de praktijk uit gaat zien.

Een kwart van de Nederlandse jongeren komt met een leesachterstand van school. Om hen enthousiast te maken voor taal en lezen, kunnen jongeren gratis workshops volgen om de beste trucjes met taal te leren. Dit project heet Taalbaas en schrijvers als Alex Boogers en Margje Woodrow geven deze workshops.

Het wordt morgen op sommige plekken warmer dan dertig graden. En dus is het tijd voor zwembroeken en bikini's. Directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen dook voor ons in zijn archief voor een terugblik op honderd jaar bad- en zomermode.

In deze uitzending van Op1 waren Ahmed Aboutaleb en Alex Boogers te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 30 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie