Uitzending
Op1 - 27-7-2020

27-7-2020

Op1

399 x bekeken | 0 reacties
3
Een 54-jarige dakloze man stak zichzelf vanmorgen in brand voor het gemeentehuis in Oss. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een aantal uur voor het incident kondigde hij zijn zelfmoordactie aan op de voicemail van misdaadjournalist van NRC Jan Meeus. Meeus is te gast.

Nederlandse turnsters werden geslagen, vernederd, stelselmatig genegeerd en onder druk gezet om dunner en sterker te worden. Het afgelopen weekend traden diverse oud-topsporters naar buiten met verhalen over misbruik tijdens hun carrière. Drie van hen delen hun verhaal: turnsters Marinka van Apeldoorn, Loes Linders en Stephanie Tijmes. De openbaringen van sporters volgen op een openhartig interview van sportjournalist Marco Knippen met turntrainer Gerrit Beltman. Zaterdag bekende hij in het Noordhollands Dagblad dat hij tijdens zijn carrière veelvuldig grensoverschrijdend gedrag vertoonde.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op maandag 27 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie