Uitzending
Op1 - 7-8-2020

7-8-2020

Op1

456 x bekeken | 0 reacties
7
Het bron- en contactonderzoek en testen gaan allesbehalve goed. Vandaag werd zelfs bekend dat de Amsterdamse GGD voorlopig geen contacten van besmette personen meer gaat bellen. Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid GGD, sloeg deze week alarm. De GGD'en noemden hun werk dweilen met de kraan open. Hij schuift bij ons aan. En ook gedragseconoom Eva van den Broek schuift aan. Zij heeft ideeŽn over hoe het beter kan.

Spanje-correspondent Edwin Winkels fietste voor het Algemeen Dagblad in de maand juli van Den Haag naar Barcelona. Meer dan 2200 kilometer in achttien dagen tijd. Al fietsend zag hij hoe ze in elke streek die hij passeerde anders omgingen met Covid. En hij tekende overal de lokale corona-verhalen op over de doden, de overlevenden en de faillissementen, maar ook de hoop. Een journalistieke fietstocht door Europa in de schaduw van de grote ramp.

Drie dagen na de enorme explosie likt Beiroet zijn wonden. Zeker 154 mensen zijn omgekomen, vijfduizend mensen zijn gewond. Een deel van de Libanese hoofdstad is verwoest en zeker de helft van de huizen is beschadigd. De hulp komt op gang, maar de inwoners van de stad zijn woedend. Aan tafel: Farah-Silvana Kanaan, journalist en woont in Beiroet, en Farah Bazzi, Midden-Oostendeskundige en geboren in Beiroet.

Deze zondag zijn er verkiezingen in Wit-Rusland, ook wel de laatste dictatuur van Europa. Sinds 1994 is president Aleksandr Loekasjenko aan de macht, die voor de zesde keer gekozen kan worden. Wat voor man is hij? Derk Sauer, mediaondernemer in Rusland, is te gast om erover te praten.

In deze uitzending van Op1 waren Derk Sauer en Edwin Winkels te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 7 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee