Uitzending
Op1 - 23-7-2020

23-7-2020

Op1

540 x bekeken | 0 reacties
4
Alles wijst erop dat de Olympische Spelen van 2004 voor dressuuramazone Anky van Grunsven volledig in het teken staan van goud. Maar de aanloop naar de Spelen wordt een ramp, haar grootste fan, haar vader komt te overlijden. Van Grunsven is zo overmand door verdriet dat ze niet wil deelnemen aan de Spelen. Toch gaat ze, in de naam van haar vader. In Andere Tijden Sport zien we de weg naar haar tweede goud.

Geen exotische vakantiebestemming dit jaar vanwege corona, maar kamperen in eigen land of net daarbuiten. Zoals vroeger. Eppo van Nispen, directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid, dook opnieuw in zijn gigantische schatkist. Want beelden van vakantievierende landgenoten met tent of caravan, daar is geen gebrek aan.

Het lijkt niet de goede kant op te gaan met de coronabesmettingen in Nederland en de rest van Europa. Een vaccin lijkt er binnenkort te zijn, maar we moeten ons niet rijk rekenen, vindt speciaal coronagezant Feike Sijbesma. Volgens hem moeten we blijven testen, testen en nog eens testen. En vindt hij dat als het écht niet anders kan, de overheid harder zou moeten ingrijpen en mondkapjes zou moeten verplichten? Sijbesma schuift aan.

Het RIVM wil een campagne gaan voeren omdat jongeren zich niet genoeg aan de corona-regels houden. Online influencers zouden daarbij kunnen helpen, maar willen Jamie Li, Tisjeboy Jay, Dave Roelvink en Yara Michels hun online invloed wel inzetten?

In deze uitzending van Op1 waren Anky van Grunsven, Dave Roelvink, Feike Sijbesma en Yara Michels te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 23 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie