Uitzending
Op1 - 29 april 2024

29 april 2024

Op1

29-4-2024

| 317 x bekeken | 0 reacties
4
Han Bouwmeester en Vita Kovalenko over de situatie in Oekraïne
Oekraïense troepen aan het front hebben het zwaar. Het Russische leger behaalde de afgelopen dagen meerdere tactische successen en boekt steeds meer terreinwinst. Kan de langverwachte Amerikaanse miljardensteun het tij in de oorlog nog keren? We bespreken het vanavond met brigadegeneraal Han Bouwmeester en de Oekraïens-Nederlandse Vita Kovalenko, die net terug is uit Oekraïne.

Menno Lagerwey is een hit met zijn YouTube-kanaal 'Math with Menno'
Breuken, sommen of staartdelingen; menigeen begint bij het idee eraan al te gapen. Maar als het aan Menno Lagerwey ligt, komt daar verandering in. De wiskundeleraar heeft bijna 150.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal ‘Math with Menno’ en is voor leerlingen onmisbaar richting de examens. Vanavond vertelt Menno bij Op1 waarom wiskunde eigenlijk hartstikke leuk is.

Jessica Villerius en Johan Oosterhagen over zorg in de gevangenis
Suzanne de Vries overleed twee jaar geleden onnodig in de gevangenis. Een vernietigend rapport over de dood van de dan 32-jarige gedetineerde laat zien dat de zorg in de Limburgse gevangenis ernstig tekort schoot. Advocaat van de nabestaanden Johan Oosterhagen schuift vanavond aan met documentairemaker Jessica Villerius, ze vertellen waarom dit slechts het topje van de ijsberg is.

Lex Verstraaten en Corné Govaarts staan mensen bij in de laatste fase van hun leven
Vrijwilligers in de palliatieve zorg: ze staan hun cliënten bij tot het einde. Maar wat drijft deze mensen om wildvreemden tot aan hun sterfbed te begeleiden. De nieuwe serie ‘Tot het Einde’ volgt onder anderen Lex en Corné, die mensen in de laatste fase van hun leven bijstaan. Vanavond schuiven beide vrijwilligers aan over het belang van palliatieve zorg.

In deze uitzending van Op1 was Jessica Villerius te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 29 april 2024 werd uitgezonden op maandag 29 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie