Uitzending
Op1 - 24 april 2024

24 april 2024

Op1

24-4-2024

| 310 x bekeken | 0 reacties
4
Han Bouwmeester over de oorlog in Oekraïne
Het tij lijkt te keren voor Oekraïne. Nadat de Verenigde Staten een steunpakket van 61 miljard hebben toegezegd, komt nu het Verenigd Koninkrijk met zijn grootste militaire steunpakket sinds het begin van de oorlog. Wat voor effect gaat dit hebben op het verloop van de oorlog? We bespreken het met brigadegeneraal Han Bouwmeester.

Maarten Meiners en Sieb Oostindie over de comeback van Marcel Hischer
Hij stopte in 2019 met zijn carrière en geldt als een van de beste alpineskiërs aller tijden: de Oostenrijker Marcel Hirscher. Nu staat de zevenvoudig wereld- en tweevoudig olympisch kampioen voor een spectaculaire comeback. Hirscher, die een Nederlandse moeder heeft, wil zijn rentree als professioneel skiër maken onder de Nederlandse vlag. We praten erover in Op1 met oud-skiër Maarten Meiners en sportjournalist Sieb Oostindie.

Ruurd Jelle van der Leij en Ruben Hein strijden voor natuurherstel
Natuurfotograaf Ruurd Jelle van der Leij en collega-vogelaar Ruben Hein zetten zich in voor natuurherstel in Nederland door van braakliggende terreinen weer een natuurparadijs te maken. Nu gaan ze hun activiteiten ook uitbreiden naar het buitenland. Zo kochten ze in Estland een stuk grond ter grootte van 44 voetbalvelden. Wat zijn ze daarmee van plan? Ze vertellen er vanavond over in Op1.

Rutger Bregman en Anna Gimbrère pleiten voor meer morele ambitie
Stop met het verspillen van je tijd en talent en zet je in voor een betere wereld. Dat is de boodschap van Rutger Bregman in zijn boek ‘Morele Ambitie’. In de gelijknamige podcast interviewt Anna Gimbrère mensen die hun carrière hebben gewijd aan urgente problemen in de wereld. Wat kunnen we van hen leren? Vanavond schuift het duo aan bij Op1.

In deze uitzending van Op1 waren Anna Gimbrere en Ruben Hein te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 24 april 2024 werd uitgezonden op woensdag 24 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie