Uitzending
Op1 - 19 april 2024

19 april 2024

Op1

19-4-2024

| 406 x bekeken | 0 reacties
4
Cindy Slaper werd een gamechanger in de PVV-campagne
Cindy Slaper werd een gamechanger in de PVV-campagne toen Wilders haar live op televisie beloofde het eigen risico in de zorg af te schaffen. Wilders kwam na de belofte als winnaar uit het debat, schoot omhoog in de peilingen en won glansrijk de verkiezingen. Maar 5 maanden later is het eigen risico nog altijd even hoog. Slaper vertelt vanavond bij Op1 hoe ze terugkijkt op die avond.

Roel Maalderink neemt ons mee in de politieke satire
Van Kopspijkers tot de Avondshow en van Jiskefet tot Dit Was Het Nieuws. Humor is in Nederland al lang een middel om politieke kwesties aan de kaak te stellen of de autoriteit te bekritiseren. In de rubriek Haagse Historie neemt Roel Maalderink ons deze week mee in de geschiedenis van de politieke satire. Wat voor invloed heeft het op de politiek?

Henri Bontenbal diende een motie in tegen moties
Er worden veel te veel moties ingediend in de Tweede Kamer. Dat vindt Henri Bontenbal tenminste. Als het aan de CDA-leider ligt, worden de regels in de Tweede Kamer snel aangepast en komt er een maximum aantal moties dat een partij kan indienen per debat. Bontenbal vertelt vanavond bij Op1 waarom het in de Tweede Kamer zo niet langer kan.

Thomas van Groningen en Henk Kamp over de formatie en tweets van Wilders
‘Een eng mannetje dat snel moet opkrassen’. Geert Wilders maakte zich aan de formatietafel niet populair door op platform X hard uit te halen naar staatssecretaris Eric van der Burg, die in een debat zei dat het ‘uitstekend’ is als er geen kabinet Wilders 1 komt. Wat betekent Wilders’ gedrag op X voor de formatie? Oud-informateur Henk Kamp en politiek verslaggever Thomas van Groningen schuiven aan bij Op1.

In deze uitzending van Op1 waren Henk Kamp, Henri Bontenbal en Eric van der Burg te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 19 april 2024 werd uitgezonden op vrijdag 19 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie