Uitzending
Op1 - 2 mei 2024

2 mei 2024

Op1

2-5-2024

| 362 x bekeken | 0 reacties
4
Salwa van der Gaag en Joost Schellevis laten zien hoe internetoplichters socialmedia-accounts overnemen
Je doet mee aan een actie, een quiz of iets anders onschuldigs en plotseling kom je Instagram of Facebook niet meer in. NOS-verslaggever Salwa van der Gaag ontdekte samen met Joost Schellevis hoe een bende van internetoplichters met simpele trucjes de socialmedia-accounts van duizenden Nederlanders overnam. Hoe kan je je hiertegen weren? Van der Gaag en Schellevis laten in Op1 zien hoe de oplichters te werk gaan.

Gonny Gaakeer en Hugo Heymans over de voorstelling 'Stuk Stoppelman'
Ze was in Auschwitz gedwongen assistent van de beruchte SS-arts Josef Mengele: Marie Stoppelman. Actrice Gonny Gaakeer dook voor de voorstelling ‘Stuk Stoppelman’ in de huid van de toen jonge dokter. Hoe overleefde ze naast een van de meest wrede artsen uit de geschiedenis? Gaakeer schuift vanavond aan samen met Hugo Heymans, die na de bevrijding met Stoppelman werkte in het ziekenhuis.

Maarten van Ooijen over 4 en 5 mei
De herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog moeten levend blijven. Maar hoe herdenk je in een samenleving waar de spanning steeds hoger oploopt? Maarten van Ooijen is verantwoordelijk voor de nazorg van nabestaanden doet een oproep: herdenk en herinner juist nu. Vanavond vertelt de staatssecretaris waarom we juist in deze tijd respect moeten blijven betuigen.

Rienck Waalkens bedacht een datingapp speciaal voor agrarische jongeren
Boer zoekt vrouw, maar dan op je telefoon. Een datingapp om agrarische jongeren aan een date te helpen, blijkt een schot in roos. De app is mateloos populair op het platteland en hielp al meerdere boeren en boerinnen aan een relatie. Wat maakt de app zo’n succes? Oprichter van de app Rienck Waalkens schuift vertelt het vanavond bij Op1.

In deze uitzending van Op1 was Gonny Gaakeer te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 2 mei 2024 werd uitgezonden op donderdag 2 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie