Uitzending
Op1 - 22 april 2024

22 april 2024

Op1

22-4-2024

| 310 x bekeken | 0 reacties
4
Wouter de Winther met het laatste nieuws uit Den Haag
Het zijn tumultueuze dagen in politiek Den Haag. Geert Wilders dreigt met aangifte tegen Frans Timmermans, de formatieonderhandelingen verlopen steeds moeizamer, en dan is er ook nog hevige irritatie ontstaan tussen demissionair premier Mark Rutte en VVD-leider Dilan Yeşilgöz. Politiek commentator Wouter de Winther houdt alles in de gaten en schuift vanavond aan met het laatste nieuws.

Huub Stapel, Femmetje de Wind en Rob Oudkerk over de actie 'Wij zijn allemaal Oranje'
Onder het predicaat ‘Wij zijn allemaal Oranje’ komt een groep Joodse, en niet-Joodse Nederlanders met een actie én een oproep aan burgemeesters om op Koningsdag een oranje keppeltje te dragen. Dit in het kader van een antisemitisme-campagne. Acteur Huub Stapel en schrijfster Femmetje de Wind zijn twee van de initiatiefnemers en vertellen alles over hun initiatief, samen met PvdA-lid Rob Oudkerk zijn ze vanavond te gast bij Op1.

Morgen is de dag van de audiodescriptie
Hoe zorgen we dat media toegankelijk zijn voor de 350.000 slechtzienden in Nederland? Morgen is de dag van de audiodescriptie. Theatermaker en actrice Ayşegül Karaca en VVD-Kamerlid Daan de Korte zijn slechtziend en delen hun ervaringen. Radio-dj Emmely de Wilt doet vanavond live bij Op1 een audiodescriptie.

Oorlog is erfelijk
In de nieuwe EO-serie ‘Oorlog is erfelijk’ duiken presentatrice Sahar Meradji en VVCS- voorzitter Evgeniy Levchenko in de erfelijkheid van oorlog. Beiden hebben ze ouders die in oorlog zijn opgegroeid. Tijdens haar eerste levensjaren groeide Sahar Meradji zelf ook op in een oorlog. Hoe heeft de oorlog van destijds doorgewerkt in hun eigen leven? En geef je dit door aan je kinderen? Vanavond vertellen ze erover in Op1.

In deze uitzending van Op1 waren Huub Stapel, Rob Oudkerk, Wouter de Winther en Evgeniy Levchenko te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 22 april 2024 werd uitgezonden op maandag 22 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie