Uitzending
Op1 - 23 april 2024

23 april 2024

Op1

23-4-2024

| 317 x bekeken | 0 reacties
3
Eric van Oosterhout en Bas Louissen over Koningsdag in Emmen
Koning Willem-Alexander viert zijn zevenenvijftigste verjaardag in de parel van de Hondsrug: Emmen. En dus reizen er dit weekend bijna 60.000 feestvierders af naar Drenthe om een glimp op te vangen van de koninklijke familie. Wat kunnen zij van Koningsdag 2024 verwachten? Burgemeester Eric van Oosterhout schuift vanavond aan samen met Bas Louissen die de podcast ‘Kroon op Emmen’ maakte.

Jan van de Beek en Marlou Schrover over het uitroepen van een asielcrisis door de formerende partijen
Asiel tot crisis bestempelen in een uiterste poging om de grenzen tijdelijk te kunnen sluiten voor asielzoekers. Dit plan ligt naar verluidt op tafel bij de formerende partijen. Migratie-deskundige Jan van de Beek is enthousiast, maar hoogleraar migratie Marlou Schrover heeft haar bedenkingen. Vanavond schuiven ze beiden aan bij Op1 om dit plan van commentaar te voorzien.

Yvette van Boven over een mogelijk verbod op rookworst
Door de stamppot, in de snert of gewoon op een broodje: vrijwel iedereen geniet weleens van een rookworst. Maar daar dreigt een eind aan te komen. De oer-Hollandse lekkernij blijkt veel schadelijker voor de gezondheid dan gedacht en er hangt een Europees verbod in de lucht. We bespreken met tv-kok Yvette van Boven wat er aan de hand is en of een verbod nog voorkomen kan worden.

Nieuwe Arnhemse schuldenaanpak: gemeente neemt schulden van gezinnen over
De gemeente Arnhem wil de spiraal van armoede en schulden doorbreken. In de armste wijk van Nederland neemt de gemeente schulden van 40 tot 60 gezinnen volledig over. Is het kwijtschelden van schulden dé oplossing voor mensen met geldproblemen? Arnhemse wethouder Mark Lauriks schuift aan om de plannen toe te lichten. Samen met Arnhemse jongerenwerker Jaouad Najih en onderzoeker Schulden en Incasso Rosanne Oomkens is hij vanavond te gast bij Op1.

In deze uitzending van Op1 waren Eric van Oosterhout en Yvette van Boven te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 23 april 2024 werd uitgezonden op dinsdag 23 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie